Bisnes

5 Kelebihan Berniaga di Lazada!

Antara sebab utama peniaga offline masih berkira-kira untuk menjual produk mereka secara online adalah kerana takut alami kerugian akibat ditipu pembeli..

Kalau dilihat pada statistik, jumlah penipuan kes online yang dilaporkan sepanjang tahun 2020 adalah sebanyak 5,845 kes – meningkat 66.2% dari tahun sebelumnya.. Jumlah ini sememangnya mampu menggerunkan sesiapa sahaja yang mendengarnya..

Namun begitu sepanjang musim pandemik COVID-19 ini, para peniaga offline agak terkesan akibat kedai yang terpaksa ditutup akibat PKP.. Banyak stok produk yang masih tersadai kerana jumlah orang yang datang kedai semakin berkurang walaupun kedai sudah mula boleh dibuka kembali dengan SOP yang ketat..

Tak boleh nak salahkan sesiapa tentang hal ini kerana sepanjang PKP ini, orang ramai terpaksa berkurung di rumah akibat bimbang dijangkiti wabak penyakit yang mampu membunuh ini..

Antara aktiviti yang rakyat Malaysia lakukan sepanjang PKP ini adalah dengan melayari internet terutamanya laman web marketplace online seperti Lazada untuk mendapatkan barangan yang diperlukan dengan lebih mudah.. Secara tak langsung, jumlah pengguna internet & jumlah transaksi online turut meningkat..

Sangat rugi jika anda tidak mula menjual produk anda secara online terutamanya pada saat yang genting sebegini..

“Tapi Ada Ke Cara PALING BERKESAN menjual di internet dengan lebih mudah dan selamat TANPA KELUARKAN SEBARANG KOS?”

Jawapannya “Ada”.. Anda sebenarnya tidak perlu keluarkan sebarang kos pun untuk menjual di internet jika anda menjual produk anda di Lazada!

Lazada merupakan sebuah platform marketplace.. Ianya sangat mempermudahkan urusan anda untuk menjual produk dengan lebih mudah dan pantas secara online tanpa perlu membayar sebarang kos.. Pihak Lazada hanya akan caj sekitar 2% daripada jumlah pembayaran pembeli, baki selebihnya adalah milik anda sepenuhnya!

Menjual di platform Lazada lebih mudah berbanding terpaksa platform lain kerana:

  • Mempunyai pasaran lebih meluas ke seluruh pelusuk Malaysia!
  • Mempunyai jumlah pengguna yang sangat ramai dan bersedia untuk membeli!
  • Beroperasi 24 jam sehari – 7 hari seminggu tanpa henti!
  • Cajnya sangat rendah & tak perlu hadapi sebarang masalah teknikal ketika menjual!
  • DAN Tak perlu lagi penat melayan karenah pembeli di Whatsapp!

Ya.. Dengan menjual produk di Lazada, anda tidak perlu habiskan masa reply mesej Whatsapp satu per satu malah semua urusniaga dilakukan secara automatik 24 jam sehari walaupun ketika anda tidur.. Inilah lubuk lumayan untuk para peniaga!

Jom belajar ilmu SEBENAR cara memulakan bisnes online yang mampu membuatkan anda menjana keuntungan lumayan hanya dengan menjual produk di Lazada hari ini juga!

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut:

Show More
Back to top button