Bisnes

Sebab Gagal Kurus

Ini rupanya sebab SEBENAR mengapa ramai masih GAGAL untuk turunkan berat badan – walaupun dah banyak kali mencuba!

Azam yang paling popular setiap awal tahun ialah..

“Nak turunkan berat badan dan nampak lebih kurus!”

Tapi bila hujung tahun, kurang dari 20% sahaja yang berjaya mencapai atau melengkapkan azam ini.. Ini membuktikan bakinya hanyalah bersemangat pada awal tahun dan akhirnya terpaksa melupakan hasrat ini kerana kesibukan kerja harian..

Ini menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masa terluang untuk kuruskan badan kerana kerap berada di luar rumah.. Walaupun hakikat sebenarnya, anda boleh kurus hanya dari rumah dengan bersenam 20 minit setiap hari – 4 kali seminggu.. Tanpa perlu ke gym..

Malah pada hari ini banyak yang boleh kita pelajari tentang cara untuk kuruskan badan di internet dengan hanya search sahaja di Google.. Namun begitu terlalu banyak juga tips dan mitos mengarut yang kadangkala susah nak dibezakan dengan tips sebenar..

Perkara yang paling menyedihkan lagi ialah anda turut mempercayai mitos-mitos mengarut ini yang kononnya mampu membantu anda menguruskan badan – walaupun ianya terbukti secara saintifik tak masuk akal..

Ini antara 5 mitos mengarut yang seringkali disalah erti ketika cuba untuk kuruskan badan:

Mitos #1 –
Makanan yang mempunyai lemak akan membuatkan anda gemuk.

Makanan yang mempunyai lemak seperti avokado, minyak zaitun dan kekacang sebenarnya mampu membantu anda kekal kenyang lebih lama jika anda ambilnya sesuai dengan keperluan kalori harian anda.. Ia penting untuk membina sel badan, mengekalkan kehangatan badan dan memberikan tenaga kepada tubuh badan anda..

Mitos #2 –
Supplement dan pil kurus mampu mempercepatkan proses penurunan berat badan.

Walaupun banyak pihak penjual yang claim bahawa supplement atau pil kurus keluaran mereka terbukti berkesan turunkan berat badan TAPI tiada sebarang bukti kukuh yang menyokong kenyataan ini.. Malah kebanyakan daripada ubat-ubatan ini bakal merosakkan organ dalaman anda dan menyebabkan jantung anda sentiasa berdegup laju tanpa sebab..

Mitos #3 –
Makanan berkarbohidrat tidak baik untuk badan anda.

Karbohidrat terutamanya yang ada dalam roti gandum, kekacang dan sayuran tertentu sebenarnya sangat penting dalam diet anda kerana ia sumber tenaga utama badan anda dan mampu melancarkan sistem pencernaan anda – dengan syarat anda mengambilnya dalam kuantiti yang sesuai bergantung kepada jenis karbohidrat tersebut..

Mitos #4 –
Makan pada waktu malam membuatkan anda gemuk.

Ia sebenarnya bergantung kepada corak kehidupan anda DAN apa yang anda makan pada waktu malam.. Jika anda makan makanan yang berat dan berminyak, ia pasti akan menggemukkan anda.. TAPI jika anda makan makanan yang sihat dan seimbang tiada apa yang akan berlaku pada badan anda..

Mitos #5 –
Aktiviti senaman kardio adalah satu-satunya cara berkesan untuk membakar lemak.

Ia sebenarnya mengikut kesesuaian dan keselesaan individu itu sendiri.. Terlalu banyak senaman lain yang boleh anda lakukan untuk turunkan berat badan seperti mengangkat berat, berjogging dan sebagainya.. Anda boleh memilih jenis senaman yang anda suka, yang benar-benar sesuai dengan badan anda dan tidak membuatkan anda rasa terbeban..


7/10 orang yang membaca mitos-mitos di atas sangat percaya bahawa ianya sesuatu yang betul dan akhirnya terpaksa alami kegagalan untuk menurunkan sebarang berat badan.. Jika anda salah seorang dari 7 orang ini, ini masa untuk anda ubah pandangan anda!

Kunci SEBENAR yang perlu anda tahu untuk turunkan berat badan ialah mengamalkan pemakanan yang sihat seimbang disertai dengan melakukan senaman-senaman yang mampu membakar segala lemak-lemak di badan anda..

Seorang kawan saya telah berjaya turunkan lebih kurang 25kg dalam masa hanya 5 bulan dan terus kekal fit sampai sekarang tanpa perlu mendaftar di Gym mahupun makan sebarang ubat kurus.. Jika beliau boleh, anda juga pasti mampu berjaya!

Beliau juga turut berkongsi pengalamannya dari A ke Z bagaimana beliau mampu menguruskan badan dan kekal bermotivasi sepanjang proses menguruskan badan ini dalam sebuah ebook khas bertajuk “Formula Kurus”

Antara yang bakal anda pelajari dalam ebook ini ialah

  • Teknik MALAS bagaimana anda mampu kuruskan badan dengan lebih bijak, mudah & pantas tanpa sebarang supplement merbahaya.
  • Penerangan lengkap tentang cara SEBENAR mengira kadar kalori yang badan anda perlukan, BMR (Basal metabolic rate) dan kadar peratusan lemak dalam badan.
  • 5 faktor PENTING yang menjadi penentu dan pendorong kepada keberkesanan penurunan berat badan anda.
  • Formula diet MUDAH beserta pelan diet 14 hari yang terbukti berkesan menurunkan berat badan anda.
  • Formula senaman TERBAIK beserta cara betul melakukan senaman yang mampu membantu anda membakar lemak dengan lebih cepat & menurunkan berat badan dengan lebih berkesan.
  • Amalan RAHSIA lengkap untuk kekal cantik & sihat menurut Islam.

“Anda masih ada target nak turun 5kg, 7kg, 15kg atau lebih lagi dalam tahun ini dan terus kekal fit?”

Semua ini tidak mustahil untuk anda jika anda lakukannya dengan CARA YANG BETUL dan TERBUKTI BERKESAN – bukan dengan mengikut mitos-mitos yang mengarut.. Ebook ini ada segala jawapan yang anda perlukan untuk realisasikan azam anda!

Bayangkan bagaimana perasaan anda pada hujung tahun nanti bila tengok cermin dan melihat perubahan fizikal anda yang semakin fit ini setelah mula menguruskan badan dengan ebook “Formula Kurus” ini.. Pastinya perasaan tersebut sangat menakjubkan dan tak terungkap dengan sebarang kata-kata!

Lebih menakjubkan lagi bila melihat azam yang sering tertangguh bertahun-tahun ini tercapai dengan jayanya dan membuatkan hidup anda jadi lebih baik, selesa & mampu mempersonakan setiap mata yang memandang anda.. Inilah impian yang anda bayangkan selama ini!

Jom belajar cara SEBENAR yang terbukti berkesan – yang mampu membantu anda turunkan berat badan dan terus kekal fit dengan lebih mudah, pantas dan selamat – walaupun anda sering sibuk..

Penyelesaian TERBAIK yang anda mahukan ada dengan Klik Sini

Show More
Back to top button