Bisnes

Punca Anak Lemah Matematik

Nak tahu apa yang menyebabkan anak lemah lemah dalam subjek Matematik?

FOBIA!

Murid fobia dengan Matematik kerana beranggapan Matematik susah. Apabila telah beranggapan sedemikian, maka mereka akan malas berusaha …

Dan dah mudah putus asa.

Kesan yang jelas kelihatan terhadap mereka adalah lemah melakukan congak dalam pengiraan Matematik.

Murid juga tidak didedahkan dengan kelainan dalam kaedah Matematik kerana terikat dengan silibers dalam buku teks sahaja.

Sokongan dan galakan ibubapa sangat diperlukan untuk kejayaan anak-anak, supaya mereka menambah minat dan suka dengan Matematik.

Kita tidak lagi boleh berkira demi pendidikan anak-anak kita. Tahap pendidikanlah yang bakal mencorakkan siapa anak-anak kita dimasa akan datang.

Tahukah anda, negara barat banyak memperkenalkan kaedah rekreasi matematik dan pelbagai formula ringkas kepada anak-anak mereka seawal usia 7 tahun?

Mereka tidak terikat dengan formula tradisional sahaja namun idea tersebut dikembangkan untuk membolehkan murid mempraktiskan dengan lebih mendalam sesuatu formula yang diperkenalkan.

Kami juga merasakan kebergantungan murid kepada kalkulator menyebabkan minda anak-anak menjadi jumud dan tidak boleh memahami konsep Matematik dengan lebih mendalam.

Marvel Maths ini adalah satu usaha gabungan Cikgu Mohd Fadli Salleh dan Dr. Salbiah Salleh untuk membantu anak anda minat dengan subjek matematik.

Ianya membongkarkan 9 rekreasi Matematik iaitu formula mudah untuk menyelesaikan soalan Matematik, LENGKAP dengan RAKAMAN VIDEO untuk memudahkan anda terangkan kepada anak-anak.

Anda boleh dapatkan MarvelMaths dalam satu pelaburan sekali seumur hidup dengan harga RM149, namun kami tawarkan pada harga RM80 sahaja!

Jom dapatkan modul best ini untuk anak-anak kita. Dapatkan dengan klik button di bawah !!

Show More
Back to top button