Panduan Bisnes Aiskrim

Kongsikan

Tengah Cari ‘Side-Income’ Yang Boleh Menjana Sekitar RM5k Sebulan Secara Part-Time Pada Hujung Minggu Tanpa Perlu Berhenti Kerja?

Tahukah Anda? Anda boleh menjana pendapatan sampingan sehingga empat atau lima angka sebulan dengan hanya berniaga aiskrim?
Baca sampai habis untuk ketahui bagaimana caranya..

Dari Meja Pengemudi Stall Aiskrim :
Afiq Dato’Rusly,
Jurulatih Usahawan Makanan & Masakan Komersial Terkemuka Malaysia

RE: Panduan Jana RM 4 Angka Sebulan Secara Part-time Dengan Bisnes Aiskrim

Assalamualaikum dan Salam Hormat buat rakan-rakan usahawan & bakal usahawan makanan…

Saya percaya majoriti rakyat Malaysia ada masalah kewangan. Namun, orang yang bijak tidak akan lari daripada masalah.

Sebaliknya mereka berfikir, bagaimana cara nak menyelesaikan-nya. Salah satu caranya adalah menambah jumlah ‘Side-Income’ kita…

Kerja tetap anda masih boleh diteruskan. Itu kerjaya utama anda. Apa yang saya nak bongkarkan ni adalah pendapatan sampingan yang boleh menjana sekitar RM5 ribu sebulan…

Nampak menarik kan?

Dengar macam mudah… tapi bagaimana nak tambah pendapatan sampingan tanpa ganggu kerja utama kita?

Cara yang terbaik saat ini ialah …

Memulakan Bisnes Aiskrim

Bukan bisnes aiskrim yang biasa-biasa, tapi ini luar biasa… Inilah salah-satu perniagaan yang…

Tapi sebelum tu, mesti anda tertanya-tanya.. siapa lah saya ini yang nak sembang tentang Bisnes Aiskrim ni.

Betul tak?

Izinkan saya berkongsi serba-sedikit mengenai perihal latar-belakang diri orang yang cukup hebat dalam bisnes aiskrim ni .

Siapa Brader Ni Nak Sembang Lebat Tentang Bisnes Aiskrim? Power Sangat Ke? Ada Pengalaman Ke?

Nama beliau adalah Md Fadzirul Afiq bin Dato’ Rusly atau lebih dikenali sebagai Afiq Dato’ Rusly.

Untuk lebih mudah kan cerita, beliau ni sebenarnya anak kepada Dato’ Hj. Rusly Abdullah atau lebih dikenali sebagai Chef Li yang merupakan penulis buku Bestseller “Jutawan Senyap”. Mungkin anda dah kenal dengan ayah beliau ni 🙂

Beliau dilahirkan di Kuala Kubu Bharu, Selangor dan telah mula mengasah bakat dalam kulinari sejak menuntut di UiTM
Beliau mempunyai kelulusan dalam Diploma Seni Kulinari serta Ijazah dalam bidang Gastronomy

Alhamdulillah, sepanjang penglibatan beliau dalam bidang kulinari ini, beliau telah berjaya melatih hampir 15,000 orang usahawan makanan melalui Kursus Masakan dan Memproses Makanan Chef Li

Kursus masakan komersial ini telah diasaskan oleh bapa beliau sendiri, Dato’ Hj. Rusly Abdullah

Beliau kini menumpukan sepenuh perhatian kepada pembangunan usahawan terutama usahawan muda untuk memulakan perniagaan.

Selain itu beliau turut giat membantu bapanya sendiri melatih usahawan di Pondok Industri Darul Tijary, iaitu pondok ala pesantren yang diasaskan oleh bapa beliau untuk melatih pemuda-pemudi di dalam bidang perniagaan dan agama.

Kini beliau mengorak langkah dengan memperkenalkan Teknik Masakan Komersil iaitu teknik masakan khusus untuk perniagaan. Teknik masakan ini mengamalkan teknik masakan yang cepat, tepat dan jimat

Begitulah serba-sedikit pengenalan mengenai diri beliau serta pengalaman-pengalaman beliau dalam bidang industri makanan dan masakan.

Bisnes Aiskrim Ni Memang Nampak Macam Best, Tapi….

Mungkin anda ada kemusykilan yang buatkan anda terhenti seketika untuk mulakan perniagaan Aiskrim.

Adakah ini yang buatkan anda pening kepala memikirkannya …

Sudah, kini anda dah tak perlu nak pening-pening lagi fikirkan segala permasalahan di atas …

Segala persoalan di atas bakal dijawab untuk anda …

Beliau sendiri akan bantu dan bimbing anda langkah-demi-langkah melalui ebook panduan hasil tulisan beliau sendiri ini …

Memperkenalkan …

Ebook Bisnes Aiskrim – “Panduan Jana RM5k Sebulan Secara Part-time Dengan Bisnes Aiskrim!”

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Apakah Yang Bakal Dibongkarkan Dalam Ebook Panduan Ini? Mari Kita Lihat…

Bahagian Pendahuluan.

Pada bahagian ini, beliau akan cerita tentang potensi bisnes aiskrim ini dengan lebih jelas. Agar anda nampak yang model bisnes aiskrim ini memang boleh pergi jauh.

Bahagian ini juga penting, agar anda nampak hala tuju bisnes anda. Ia lebih kepada mindset mencari peluang.

Bab 1: Jom Bisnes Aiskrim

Dalam bab ini, beliau akan ceritakan lebih terperinci tentang peluang bisnes aiskrim ni tanpa perlu tiru apa yang mat bangla, pakistan & Myanmar buat. Macam mana tu?

Dalam bab ini juga diterangkan 5 keajaiban bisnes aiskrim. Di mana kelebihan ini, jarang sekali ada pada produk lain. Anda akan garu kepala lepas tahu keajaiban ini. 🙂

Beliau akan terangkan daripada segi margin keuntungan, modal permulaan & betul ke tak perlukan kemahiran yang tinggi? Hanya yang dah tahu akan tersenyum lebar. 🙂

Bab 2: Mengenali Jenis Aiskrim?

Aiskrim ni sebenarnya ada banyak jenis dan kategori. Jadi, dalam bab ini beliau ceritakan dengan mendalam tentang 2 jenis aiskrim yang sering bertembung di dalam menarik perhatian pembeli. Beliau ceritakan tentang kelebihan dan kekurangan kedua-dua jenis aiskrim tersebut!

Dari situ, anda boleh tahu dan boleh pilih, aiskrim jenis apa yang anda ingin buat dan jual!

Bab 3: Bagaimana Menjana RM5k Sebulan Dengan Bisnes Aiskrim Secara Part-time?

Sejujurnya inilah konten paling mahal dalam ebook ni. Dengan tahu rahsia bab ini, anda  tak perlu tebal muka bunyikan loceng sambil tunggang motor keliling taman.

Malu beb, kalau jiran nampak. Terserempak dengan anak sedara. Beliau akan beritahu lubuk-nya yang sebenar dalam bab ini.

Dengan tahu lubuk ini, anda boleh ‘jual’ sebanyak 1000 kon aiskrim dalam masa 2-3 jam sahaja. Best betul kalau ada ilmu ni kan. Kerja sikit, tapi lumayan.

Bab 4: Persiapan & Peralatan Memulakan Bisnes Aiskrim!

Apa peralatan yang diperlukan? Mesin apa yang nak guna untuk buat aiskrim? Kat mana nak simpan aiskrim yang dah siap dibuat? Tong jenis macam mana yang nak digunakan untuk letak aiskrim supaya tidak mudah cair sewaktu menjual nanti?

Semua perihal berkaitan peralatan dan kelengkapan untuk membuat dan menjual aiskrim, beliau senaraikan satu demi satu di dalam bab ini! beliau sertakan sekali gambar setiap peralatan. Insyaallah, mudah faham.

Bab 5: Resepi & Cara Membuat Aiskrim

Apa resepinya? Apa bahan-bahan yang diperlukan? Bagaimana nak buat aiskrim di rumah anda sendiri? Bagaimana cara pemprosesannya?

Anda kena belajar ilmu ni, barulah jimat. Barulah boleh dapat margin keuntungan yang tinggi. Kalau anda ambil dekat suplier, sebenarnya suplier yang untung banyak.
Jangan risau, dalam bab ini beliau terangkan terperinci apa bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat aiskrim, beliau turut sertakan gambar. Agar anda boleh beli sendiri di kedai runcit. Siap jenama brand beliau beritahu.

Paling best dalam bab ni. Anda boleh buat aiskrim perisa anda sendiri. Yahooo…!

Bab 6 :  Siap! Sedia Untuk Berniaga!

Ah ha! Aiskrim dah siap buat! Peralatan semua pun dah ada! Jadi.. tunggu apa lagi? Jom kita buka stall untuk menjual aiskrim!

Dalam bab ini! Beliau kongsikan 6 langkah persiapan yang perlu dilakukan apabila tiba hari untuk anda membuka stall dan mula berniaga! Hanya perlu follow sahaja step yang ditunjukkan, insyallah rasa nervous itu akan hilang! 🙂

Testimoni

Pasti Anda Tertanya-Tanya Berapakah Pelaburan Untuk Memiliki Ebook Ini?

Biar saya berterus-terang sahaja dengan anda. Nilai sebenar segala maklumat yang dibongkarkan dalam ebook Bisnes Aiskrim ini bukan sebarangan murah harganya.

Ianya adalah hasil daripada pengalaman, real-life PROVEN beliau sendiri dan apa yang beliau sendiri sampaikan kepada anak-anak didik bakal usahawan makanan saya selama ini.

Selain itu anda juga dapat resepi turun-temurun dari bapa beliau. Yang mana dengan resepi ini, aiskrim tersebut halal & bebas daripada Gelatine (lemak haiwan).

Kini anda tidak perlu nak lalui pengalaman pahit-getir, kesusahan dan habiskan beribu-ribu ringgit untuk keluarkan modal yang anda sendiri tidak tahu adakah anda laburkan pada tempat yang betul atau tidak dalam proses Try & Error.

Jangan Bazirkan Masa Anda Lagi…

Harga yang akan beliau tawarkan kepada anda untuk ebook ini hanyalah sekadar RM80 sahaja!

Betul ke? Ya, Jangan terkejut! Memang serendah RM80 sahaja untuk tempoh masa TERHAD.

Jika anda dah bersedia untuk bermula, klik butang “Dapatkan Sekarang!” di bawah untuk lakukan tempahan 

Oooops…Nanti Dulu, Jangan Buat Tempahan Lagi. Ada 3 Ebook Bonus Untuk Anda!

Khas untuk mereka yang buat tempahan hari ini sahaja.
Jika anda dapatkan ebook Bisnes Aiskrim ini pada hari ini….  beliau akan turut berikan anda 3 lagi ebook tambahan sebagai Bonus!

Ianya akan menjadi nilai-tambah kepada ilmu yang bakal anda perolehi melalui ebook utama Bisnes Aiskrim yang berharga RM80 tadi.

Berikut adalah ilmu bonus yang akan diberikan secara PERCUMA kepada anda …

Ebook Bonus  #1 : 5 Jenis Aiskrim!

Ebook Bonus #2 : Ebook Aiskrim Popsicle

Ebook Bonus #3 : Resepi Sulit  Soft Aiskrim

Memang satu tawaran yang amat rugi jika anda lepaskan.

Tapi ada berita buruk …

Bonus yang beliau tawarkan ini bukanlah untuk selama-lamanya, beliau berhak untuk menarik bonus ini pada bila-bila masa sahaja.

Jadi, pastikan anda lakukan tempahan hari ini juga sebelum beliau tutup tawaran pemberian bonus ini.

Klik Gambar Dibawah Untuk Membuat Tempahan!