Panduan Bisnes Ebay

Kongsikan

Cara Jana 4 – 5 Angka Sebulan Jual Barang Shopee Ke Luar Negara

Ramai di kalangan kita yang nak cari extra income setiap bulan, TAPI…Tak tahu nak jual apa

Takde modal untuk mulakan bisnes

Tak boleh bagi komitmen sangat sebab masih bekerja

Tak pandai nak menjual

Takut rugi kalau tak laku

Pada masa yang sama, makin lama hati rasa makin risau sebab…Duit gaji paras-paras hidung

Harga barang makin mahal

Anak-anak makin membesar dan nak guna banyak duit

Saving yilek

Kerja pun makin stress!

Tambahan pulak tengok orang lain happy je dapat riban-riban extra income buat bisnes online.

Hujung minggu bawak family jalan-jalan. Beli macam-macam. Kita ni, nak makan pun bercatu!

Rasa jeles pulak! 😅

Sebenarnya ada ke bisnes yang mudah dan sesuai untuk newbie ???

Mula-mula tengok barang-barang dekat supermarket atau kedai berhampiran rumah. Tak pun kami tengok barang-barang dekat Shopee. Then jual dekat Ebay pada harga berganda-ganda!Tak perlu beli dan simpan stok secara pukal

Tak perlu pening-pening nak cari supplier

Tak perlu modal yang besar

Tak perlu wasap pelanggan

Tak perlu bagi komitmen sangat setiap hari

Dekat bawah ni antara produk-produk yang seller dari Malaysia jual :

Amacam? “Kapak” tak harga dieorg?…😜…Walaupun mahal terokkks, tapi Mat Salleh tak kesah pun sebab kalau nak datang Malaysia atau beli direct dengan local seller lagi mahal kos.


Income Lumayan & Stable

Pada peringkat awal dulu, kami buat bisnes ni just untuk tambah-tambah income je. Tapi makin lama makin seronok pulak sampai akhirnya semua resign dan buat secara fulltime. Saya dan Fazley sendiri dah fulltime sejak 2014 lagi…😜

Ye lah. Buat apa nak susah-susah kerja 9-5 under orang lain kalau kerja sendiri lagi flexible dan boleh dapat 5 ke 10 kali ganda lebih banyak…🤗

Even tahun 2020 waktu Covid tengah mengganas di seluruh dunia sekalipun, Alhamdulillah masih lagi masyukkk! 😋

Not bad la kan. Cukup la nak hidup selesa sikit. Dapat tampung belanja harian, dapat jalan-jalan hujung minggu, dapat beli aset dan dapat la nak menyimpan! Selain tu, kerja pun tak serabut dan tak rushing. Just santai-santai je…🤗


Nak Kami Ajar Step By Step?

Actually sejak 2019, kami dah pun ajar lebih 10 ribu orang cara buat duit di Ebay menerusi Ebook dan juga Bengkel.

Alhamdulillah, ramai yang berjaya buat walaupun baru start. Even yang sekarang fulltime buat Ebay macam kami pun ada jugak!

Walaupun ramai yang dah berjaya jana income dekat Ebay, kami tahu masih ramai yang tak berjaya. Malahan mungkin masih belum start apa-apa lagi pun sebab tak dapat nak spend masa untuk buat bisnes.

Atas sebab tu, kami pun berbincang macam mana nak bantu ramai orang buat bisnes Ebay dengan lebih pantas dan mudah berbanding cara biasa.

Hasilnya, lahirlah panduan terbaru Export Mudah (Version 2.0)

Ini Yang Korang Akan Belajar

Untuk version 2.0 ni, fokus kami more kepada mereka yang nak buat bisnes Ebay melalui cara yang lebih mudah, kurang kerja dan boleh buat secara konsisten walaupun secara part time je.

Tak perlu pergi beli barang dekat Supermarket bila dapat order.

Tak perlu packing barang sendiri.

Tak perlu pergi pos barang sendiri.

Tak perlu tanggung kos pos yang begitu mahal untuk newbie.

So korang tak perlu lagi buat kerja-kerja renyah yang memakan masa macam yang diajar dalam panduan Version 1. Selain itu, korang jugak akan belajar beberapa teknik terkini dan advance yang kami gunakan untuk dapatkan lebih banyak sale!

Walaupun fokus kali ni lebih kepada “cara express”, namun modul panduan Version2.0 tetap menyetuh segenap aspek yang diperlukan. Terserah pada korang nak guna cara express atau nak belajar detail satu per satu!

1Pendahuluan & Mindset buat duit dengan eBay
2Pengenalan eBay & Payoneer
3Syarat-syarat dan keperluan untuk membuka akaun eBay & Payoneer
4Cara daftar akaun eBay dan Payoneer
5Cara untuk daftar dan linkkan akaun Payoneer dengan eBay
6Cara Selesaikan Masalah Akaun Kena Suspend Selepas Register Sebagai Seller di eBay *
7Jangan jual di Ebay *
8Senarai kurier untuk hantar barang ke luar negara *
9BerkatPos kurier untuk hantar barang ke luar negara *
10Cara kira untung eBay *
11Spy Produk Laku Part 1 **
12Spy Produk Laku Part 2 **
13Spy Produk Laku Part 3 **
14Spy Produk Laku Part 4 **
15Spy Produk Laku Part 5 **
16Strategi seller baru di eBay **
17Strategi dapatkan sales dengan cepat **
18Cara nak maintain supaya akaun eBay bertahan lama **
19Cara nak buat listing *
20Cara nak buat variation **
21Pengurusan Order eBay *
22Cara Bungkus & Pos Barang *
23Cara untuk keluarkan sales eBay ke Payoneer dan akaun bank
24Sellerhub ataupun Dashboard eBay *
25Out-of-stock-option *
26Strategi Keuntungan Berganda *
27Naikkan selling limit *
28Naik selling limit tanpa email eBay **
29Cara sempoi dapat extra untung bersih 3 hingga 4 angka sebulan *
30Cara nak pilih dan subscribe store **
31Cara nak buat store kategori **
32Cara nak buat diskaun **
33Revise negative feedback
34Hubungi Ebay
35Buat invoice PayPal
36Beli kerete & rumah hasil dari eBay
37Support

Selain tu, kami jugak turut sediakan support group untuk memudahkan ahli berkongsi tips dan bersoal jawab hal-hal berkaitan dengan bisnes Ebay.

So korang takkan rasa kesunyian belajar dan buat bisnes ni sorang-sorang. Ada beribu ahli lain yang akan bersama-sama dengan korang…🤗

Masa Untuk Bertindak!

Lepas tamat PKP 2.0 hari tu, kami tahu ramai yang mula nak struggle balik kumpul duit. Banyak dah duit habis untuk survive sepanjang PKP dulu. So tak boleh nak santai-santai lagi. Kena cepat bertindak!

Sampai bila nak melalak pada kerajaan mintak bantuan dan pengeluaran KWSP?

Sampai bila nak berterusan duit gaji ngam-ngam paras hidung setiap bulan?

Sampai bila nak berterusan pinjam duit orang or duit raya anak time sesak?

Sampai bila nak berterusan telan ayaq lioq tengok kejayaan orang lain?

Sekarang ni masa untuk korang bertindak! Berkorban sikit dan bagi masa pada diri sendiri dalam beberapa bulan untuk mulakan perubahan. Then, InsyaAllah lepas tu bisnes Ebay ni boleh menyumbang 3 ke 5 angka sebulan bergantung kepada usaha dan rezeki masing-masing.