Bisnes

Panduan Bisnes Air Balang

Nak Buat Bisnes & Nak Cari Duit Lebih!
Tapi Masih Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Nak Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Assalammualaikum  & salam hormat buat anda… seorang usahawan atau  bakal usahawan!

Izinkan saya menceritakan serba sedikit pengalaman serta latar belakang sifu hebat bisnes air balang!

Nama beliau Mizan Sulaiman. Beliau telah mula berniaga air sejak tahun 2008 lagi di pasar ramadhan. Selain itu, beliau juga turut menjalankan bisnes air balang ini di pasar malam, pasar tani, dan juga di karnival-karnival IKS di Selangor, Putrajaya dan juga Kuala Lumpur.

Tahun lepas! Sewaktu beliau berniaga air di bazar Ramadhan, keuntungan saya mencecah lebih RM7,000.

Apa yang lebih menarik lagi… pendapatan beliau perolehi dengan hanya meniaga di satu lokasi pasar ramadhan sahaja dan hanya menjual 3 balang air sahaja!

Ya! 3 balang air sahaja!

Tapi Alhamdulillah… Setiap hari..  ketiga-tiga balang air beliau akan habis licin dijual!

Ianya bukanlah nasib semata-mata…. Tapi ada “STRATEGI RAHSIA”  yang beliau lakukan hasil dari pengalaman berniaga air sejak beberapa tahun kebelakangan ini

Kos Rendah & Untung Lebih Dari 1000%

Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.

Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000.  (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh… Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00… Bermakna anda sudah memperolehi RM120… Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air-air yang lain…. Kadar keuntungan kasar bisnes air ini…  selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.

Menjual Air Ini Memang Kerja Mudah… TAPI..

Jika balang air anda serupa sahaja dengan balang 10 peniaga air yang lain, ianya tidak akan memberikan sebarang kelebihan kepada anda untuk menarik pelanggan. Lebih malang lagi, jika air yang anda jual tawar, tak sedap dan tak ada rasa. Mungkin orang akan beli sekali sahaja.. lepastu, mereka takkan beli lagi!

Jadi!..

 • Macam mana nak tarik pelanggan?
 • Macam mana nak buat air yang sedap?
 • Macam mana nak jimatkan kos?
 • Macam mana nak gandakan keuntungan walaupun hanya menjual 3 balang air?
 • Macam mana nak pilih lokasi yang terbaik?

Dan bermacam-macam lagi persoalan yang mungkin muncul di fikiran anda!

Berita Baik!… Anda Tidak Perlu Pening Kepala Lagi!

Beliau juga dulu sama seperti anda! Minat untuk berniaga itu memang sudah berkobar-kobar! Tapi ilmu tentang bisnes ini agak ZERO! Konon-konon dah tahu buat air yang tersedap maka bisnes akan meletop! Tapi sangkaan beliau jauh meleset!

Rupa-rupanya, masih banyak perkara-perkara yang beliau tak tahu. Sebagai peniaga baru, terlalu banyak perkara trial & error yang terpaksa beliau lakukan, ianya membuang masa, membuang duit dan tenaga. Maklumlah, sewaktu beliau bermula dulu, tiada panduan serta tunjuk ajar dari mereka yang pakar tentang perkara ini. Beliau hanya main redah sahaja!

Hasilnya begitu mengecewakan! Hasil jualan yang tidak seberapa! Payung yang rosak dan terbang di tiup angin! Air-air yang terpaksa dibuang ke longkang.. ianya antara pengalaman sedih yang pernah beliau lalui!

Jadi, beliau tidak mahu anda turut mengulangi kesilapanya serta melalui perkara-perkara yang menyedihkan itu. Situasi sebenar bisnes air balang, mungkin tidak sama seperti mana yang anda bayangkan.

Disebabkan itu, beliau telah menulis sebuah ebook yang akan memberikan anda panduan yang lengkap di dalam memulakan dan menjalankan bisnes air balang ini!

Memperkenalkan!…
 Panduan Memulakan Bisnes Air Balang!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Apa Yang Di Bongkarkan Dalam Ebook Ini?

BAB 1 : CARA MOHON TAPAK NIAGA

Dalam bab permulaan ini, beliau tunjukkan anda langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan tapak niaga di bazar ramadhan atau bazar-bazar yang lain. Apa sijil yang perlu anda dapatkan sebelum membuat sebarang permohonan dan dimanakah untuk mendapatkannya?
Semuanya beliau tunjukkan dalam bab ini! Siap sekali beliau bagi dengan contoh gambar sijil & resit!

Berapa pula besar saiz tapak dan berapakah bayaran bagi setiap tapak? Juga beliau tunjukkan kos anggarannya disini!

Bab ini amat penting, terutama sekali jika anda baru pertama kali mahu berniaga di bazar. Tanpa tapak niaga… sudah pastinya tiada bisnes untuk anda.

BAB 2 : TIPS MEMILIH LOKASI BAZAR

Percaya atau tidak, bukan semua lokasi bazar akan mendapat sambutan! Ada sesetengah lokasi bazar, diwujudkan oleh pihak penganjur semata-mata untuk mengaut keuntungan dengan menjual tapak kepada peniaga. Namun begitu, bilangan pengunjung yang hadir, hanya sayup-sayup sahaja.

Jadi, jangan menjadi mangsa! Kenali tapak-tapak yang “hot” yang ramai pengunjung untuk anda berniaga! Ada beberapa ciri yang akan menjadikan sesebuah tapak bazar itu HOT atau tidak!

Beliau bongkarkan ciri-ciri tersebut di dalam bab ini!

BAB 3 : PERALATAN SERTA KELENGKAPAN

Antara 2 benda asas yang perlu anda ada untuk berniaga di bazar, adalah kanopi dan juga meja.
Dalam bab ini beliau tunjukkan jenis kanopi serta jenis meja yang anda perlukan. Beliau juga turut berikan anda tempat serta alamat kedai untuk anda membeli peralatan ini dengan harga yang lebih murah!

BAB 4 : PERSEDIAAN & PENGURUSAN MASA BERNIAGA

Ada 5 Tips “REAL” yang beliau kongsikan dalam bab ini. Ilmu dalam bab ini, hanya “peniaga sebenar” sahaja yang tahu. Hanya orang-orang yang pernah berniaga di bazar ramadhan sahaja yang tahu situasi dan keadaan sebenar yang perlu dihadapi dan bagaimana cara untuk menanganinya?.

Jadi, anda perlu tahu ilmu di dalam bab ini agar anda boleh hadapi segala cabaran sewaktu berniaga di bazar dengan tenang. Tidaklah nanti anda terkejut jika situasi-situasi yang mencabar ini berlaku kepada anda!

Selain itu, beliau juga turut kongsikan rahsia sebenar teknik menarik pelanggan dan bagaimanakah mahu menjadikan gerai jualan anda unik dan berbeza dari peniaga-peniaga yang lain, di dalam bab ini!

BAB 5 : RAHSIA SULIT JUS YANG LARIS

Ada 7 tips sulit yang beliau kongsikan di dalam bab ini! Beliau kongsikan apakah sebab beliau meletakkan sesetengah bahan ke dalam resepi yang beliau berikan dalam bab 5 sebelum ini.

Dalam bab ini juga beliau kongsikan tips dimana anda boleh membeli buah-buahan dengan harga yang lebih murah!

Bagaimana pula untuk memilih buah-buahan yang segar dan manis? Juga ada beliau kongsikan di dalam bab ini!

BAB 6 : CASE STUDY – BAGAIMANA SAYA JANA RM7K SEBULAN DENGAN BISNES AIR

Ini adalah bab yang paling menarik di dalam ebook ini. Di dalam bab ini, beliau ceritakan semua strategi serta apa yang beliau lakukan sehingga mampu mencapai keuntungan sebanyak RM7,000 dengan hanya berniaga 3 balang air di bazar ramadhan!

 • Balang air jenis apa yang beliau gunakan?
 • Air apa yang dijual?
 • Berapa kos serta untung menjual air tersebut?
 • Apa teknik yang beliau gunakan untuk menarik pelanggan?
 • Dimana lokasi strategik serta bagaimana beliau menyusun balang air?
 • Bagaimana beliau gandakan keuntungan beliau sehingga 3 kali ganda?

Semuanya beliau bongkarkan tanpa berselindung kepada anda di dalam bab ini!

BAB 7 : STRATEGI JUAL AIR DI KAWASAN SEKOLAH

Ebook ini bukan sahaja sesuai untuk anda yang mahu berniaga di bazar ramadhan, tetapi jika anda mahu berniaga di tepi jalan mahupun di kawasan sekolah, anda juga boleh dapatkan ebook ini!

Sebab dalam ebook ini, beliau sharekan strategi serta 4 perkara yang penting untuk anda ambil perhatian apabila mahu berniaga di kawasan berhampiran sekolah.

TURUT DISERTAKAN 25 RESEPI AIR BALANG!

RESEPI 25 JUS BEST SELLER

Di dalam ebook khas koleksi resepi ini beliau kongsikan “25 Resepi Jus Yang Paling Laris” di pasar ramadhan. Anda tak perlu pening lagi nak buat dan jual air apa. Pilih sahaja beberapa air yang ada diberikan di dalam ebook ini! Resepi yang beliau kongsikan ini pula bukanlah resepi untuk buat 1-2 jug air minum sendiri, tetapi, ianya adalah resepi untuk buat air dalam kuantiti yang banyak, iaitu resepi untuk buat air balang 33 liter.. Ada beza tau buat air 1-2 jug dengan buat air 1 balang!

25 Resepi Jus Buah tersebut adalah…

 1. Jus Mangga
 2. Jus Tembikai Susu
 3. Jus Tembikai
 4. Jus Carrot Susu
 5. Jus Asam Boi & Limau Kasturi
 6. Jus Mata Kucing
 7. Jus Air Jagung
 8. Jus Nenas Madu
 9. Jus Nenas Madu Milky
 10. Jus Buah Naga (Dragon Fruit)
 11. Air MILO
 12. Air Laici Susu
 13. Air Blue Hawaian Lemonade
 14. Air Teh Bunga
 15. Air Kelapa Muda
 16. Air Sirap Bandung Cincau
 17. Air Barli
 18. Air Cincau
 19. Jus Ciku
 20. Jus Epal Asam Boi
 21. Jus Kiwi
 22. Jus Sunquick Rose
 23. Jus Jambu Batu
 24. Air Sirap Katering
 25. Air Keladi

Tidak Percaya? Lihat Testimoni Ini!

Berapakah Pelaburan Untuk Saya Memiliki Ebook Yang Hebat Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar beliau berniaga di bazar ramadhan yang mana telah terbukti berjaya memberikan hasil lumayan di dalam perniagaan beliau dan juga perniagaan orang lain yang membaca ebook ini!

Harga untuk ebook ini.. Hanyalah RM250 sahaja! Ianya masih murah dan setimpal dengan pulangan yang bakal anda perolehi apabila menjalankan bisnes air balang ini!

Tapi… untuk anda yang bertindak segera dan mendapatkan ebook ini hari ini juga, beliau akan berikan harga mampu milik,  iaitu pada harga serendah RM80 sahaja!

Betul ke? Ya, Jangan terkejut! Memang serendah RM80 sahaja!

Jika anda dah bersedia untuk bermula, klik butang “Dapatkan Sekarang!” di bawah untuk lakukan tempahan 

Sekejap! Ada Bonus Hebat Untuk Anda!

Jika anda dapatkan ebook Panduan Bisnes Air Balang ini sekarang! Beliau akan berikan anda 1 buah lagi ebook sebagai bonus yang berjudul “Bisnes Air Katering!”.

Iyalah.. dah alang-alang berniaga air di pasar ramadhan dan tepi jalan.. kenapa tak kembangkan bisnes kita kepada bisnes katering air balang pula? Barang semua dah ada! Cuma perlu adjust sedikit penampilan dan resepi air balang anda, maka anda dah boleh ambil tempahan untuk menyediakan katering air balang di majlis-majlis yang diadakan seperti majlis rumah terbuka, majlis sukaneka, majlis perkahwinan, majlis kenduri dan sebagainya.

Extra income orang kata!

EBOOK BONUS EXTRA : PANDUAN BISNES KATERING AIR BALANG

Dapatkan Sekarang! Kombo 3 Ebook Ini Dengan Harga Hanya RM80 Sahaja!

Show More
Back to top button