Bisnes

Kelebihan Berniaga Di Shopee Dan Lazada Yang Wajib Anda Semua Tahu

Apabila anda merupakan seorang penjual tapi banyak plak yang dapat notis barang yang di pos kepada pelanggan hilang.. memang pelik.. setiap barang yang dipos ada id masing2, tracking number sepatutnya mudah dijejak kat mana, tapi bila dah banyak sangat hilang ni, ada sesuatu yang tak kena la..

Syarikat-syarikat kurier kat Malaysia ni kena upgrade sistem yang ada sekarang.


Nasib baik juga yang hilang tu menggunakan marketplace pihak ketiga macam Shopee , kalau pos sendiri dah tentu seller pening kepala nak berurusan dengan syarikat2 kurier ni. Ada harapan burn macam tu saja.
.
Ini salah satu kelebihan berniaga di Shopee apa2 berlaku akan ada backup dari mereka. Duit customer dia return balik. Cuma tak pasti untuk bayar ke seller diorang akan berdasarkan nilai apa untuk bayar ganti rugi tu, harga kos ke, harga jual ker tau harga yang di declare masa pos.

Pendek cerita dekat sini even barang customer sudah hilang dari radar dan tak boleh dikesan pihak shopee guarantee akan ganti semua kos keruhian oleh customer. Seller dah tak payah nak susah hati cari customer dan bayar ganti rugi..Mudahkan macam tu..So bagi saya Shopee adalah flatform terbaik buat anda yang betul-betul nak jana pendapatan dari rumah.

Kalau anda teringin nak belajar berniaga di shopee saya syorkan anda dapatkan Panduan Berniaga di Shopee ni sebab dalam ebook ni dak explain dari A sampai Z pasal shopee dan saya pasti korang cepat faham. Kalau berminat boleh klik gambar di bawah ni yew

PANDUAN BERNIAGA DI SHOPEE

Show More
Back to top button