Bisnes

Cara memasukkan produk dari shopee,lazada dan aliexpress ke store

Chrome Extension Ini Sangat Diperlukan Oleh Player Dropship Yang Nak Ada Ecommerce Store Sendiri

Orang yang mengamalkan dropship dari platform popular seperti shopee, lazada dan aliexpress pastinya mempunyai ecommerce store sendiri sama ada berasaskan Wordpress atau Shopify.

Walaubagaimanapun, proses untuk masukkan produk ke dalam store sangat mengambil masa lebih-lebih lagi untuk orang yang kurang kemahiran dalam urusan website. Walaupun sudah berpengalaman, proses masukkan produk sangat sukar dan memerlukan ketelitian semasa masukkan produk.

Pemilik ecommerce perlu buat rujukan dari supplier di Shopee, Lazada atau Aliexpress dan masukkan data tersebut di dalam ecommerce mereka sendiri.

Namun semua urusan itu boleh dielak dengan menggunakan Sendsana. Sendsana ialah chrome extension & Mozilla add on yang memudahkan anda masuk produk ke dalam store anda.

Step yang anda perlu buat adalah seperti berikut:

1. Anda login sendsana

2. Buka produk yang anda nak jual

3. Connect store ke Sendsana

4. Klik butang upload

5. Selesai

Perkara yang paling menarik dalam Sendsana ialah ecommerce store anda akan menjadi sangat trusted kerana produk yang anda masukkan turut mempunyai review sebenar daripada pembeli.

Seperti sedia maklum, ecommerce yang mempunyai review akan lebih dipercayai dan lebih mudah menerima jualan berbanding web ecommerce yang cantik tetapi langsung tak ada review.

Kelebihan ini sangat memberi impak kepada ecommerce anda nanti. Anda bole miliki Sendsana dengan harga istimewa dengan klik gambar di bawah

Show More
Back to top button