Info Kerjaya Kerajaan

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Akauntan WA41

Anda Terpilih Untuk Menghadapi Ujian Psikometrik Akauntan WA41 ??

Tahniah diucapkan kepada calon yang terpilih untuk menghadapi ujian psikometrik Akauntan WA41

Untuk makluman, dalam peperiksaan ini calon akan diuji dengan soalan-soalan yang berkait rapat dengan psikologi calon iaitu :

  1. Ujian Psikometrik

Dalam ujian ini calon perlu menunjukkan nilai positif. Taraf penilaian adalah adalah SKEMA “nilaian positif” yang telah ditetapkan. Setiap jawapan ada “SKOR” tersendiri dan pada akhirnya calon ditapis daripada mereka yang mempunyai “SKOR” tinggi. Itu ja. Jadi tips penting untuk sukses dalam ujian ini adalah; “Tonjolkan nilai positif, sembunyikan
yang negatif dalam diri”

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Akauntan WA41 ??

Sebenarnya ujian PSIKOMETRIK ini antara ujian penting untuk menyingkirkan calon. Anda pun tahu kan yang anda ada ramai pesaing. Calon dari seluruh negara berebut jawatan dengan anda. Kekosongan jawatan yang tak banyak memerlukan pihak suruhanjaya menyingkirkan calon dengan ujian-ujian penilaian.

Ianya sesuatu yang bagus untuk pastikan yang betul-betul layak sahaja terpilih. Tapi agak malang untuk yang ambil sambil lewa ujian ini dan gagal. Padahal beliau (ANDA!) layak untuk lulus.

Ingin Dapatkan Rujukan Ujian Psikometrik Akauntan WA41 ??

Yang Mengandungi

  • Tip jawab soalan
  • Contoh soalan
  • Cara jawab soalan supaya tak tersasar perangkap-perangkap PSIKOMETRIK
  • Apa yang bakal mengagalkan PSIKOMETRIK anda

Dapatkan Rujukan Ujian Psikometrik Akauntan WA41 Dengan Klik Button Di Bawah

PENAFIAN : Segala contoh soalan yang dipaparkan diatas bukanlah SOALAN BOCOR daripada pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. 

Show More
Back to top button