Bisnes

Cara Lulus Sejarah SPM Dengan Mudah

LULUS SUBJEK SEJARAH SPM TANPA SUSAH PAYAH NAK HAFAL FAKTA

Teknik Terkini Untuk Menguasai Subjek Sejarah Yang Akan Membantu Menjawab Peperiksaan Dengan Mudah

Hai,

Saya Cikgu Samsuri.

Sebagai Guru Cemerlang Sejarah yang berpengalaman mengajar 18 tahun, saya telah banyak berjumpa macam-macam masalah pelajar dalam subjek Sejarah.

Antara masalah yang biasa diluahkan pelajar terhadap subjek Sejarah ialah susah, boring, banyak fakta dan macam-macam lagi.

Memandangkan ini merupakan subjek yang sangat penting untuk lulus dan mendapat sijil SPM, saya rasa sangat perlu untuk saya membantu pelajar mengusai subjek ini.

Ya, membaca sahaja tidak memadai untuk pelajar menguasai mata pelajaran ini dengan baik kerana amalan tersebut perlu dikukuhkan dengan teknik belajar dan teknik mengingat yang berkesan untuk mendapat gred yang cemerlang dalam peperiksaan SPM.

Kejatuhan gred purata mata pelajaran Sejarah SPM di sekolah saya pada tahun 2017 dengan mencatat gpmp 1.92 telah menyebabkan saya bertekad untuk mencari beberapa teknik yang berkesan dalam membantu pelajar saya untuk bangkit semula mencatat keputusan yang cemerlang dalam SPM.

Adakah Anda Mengalami Masalah Ini Dengan Subjek Sejarah?

  • Subjek yang tidak digemari
  • Subjek yang sukar difahami
  • Susah nak ingat fakta yang banyak
  • Sukar nak skor A
  • Lemah dalam kemahiran menjawab soalan peperiksaan

Tahukah Anda, Gagal Subjek Sejarah Bermakna GAGAL SPM!

  • Anda tak layak mendapat sijil SPM
  • Sukar untuk menyambung pelajaran
  • Anda terpaksa ambil kertas ulangan SPM semata-mata untuk membolehkan anda sambung belajar atau mendapat kerja

Terhasilnya Teknik Berkesan

Banyak teknik yang saya cipta dan saya uji ke atas pelajar-pelajar saya untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Alhamdulillah, akhirnya pelajar-pelajar saya berjaya mencatat rekod cemerlang dan sekaligus memecahkan rekod panitia sejarah selama 29 tahun dengan rekod gpmp 0.33 bagi SPM 2018 dan 0.52 bagi SPM 2019.

Melalui keputusan yang cemerlang ini, kami telah berjaya meletakkan SBT SM Sains Labuan dalam kelompok Top 5 bagi mata pelajaran Sejarah SPM SBP seluruh Malaysia selama dua tahun berturut-turut.

Kini, saya ingin berkongsi teknik dan strategi yang saya gunakan kepada lebih ramai pelajar supaya mereka pun boleh berjaya dengan cemerlang.

Saya telah hasilkan sebuah ebook yang memuatkan semua teknik yang berkesan dan pasti akan membantu pelajar untuk lulus subjek Sejarah dengan berkesan.

Apa Kelayakkan Saya Untuk Berkongsi Teknik Skor A+ Sejarah SPM?

Saya diberi penghormatan sebagai Guru Cemerlang Sejarah yang bertugas di SBT SM Sains Labuan dan telah berkhidmat hampir 18 tahun serta Duta PAK21 JPWPL.

Saya juga penceramah berpengalaman yang banyak menganjurkan Bengkel dan Seminar Teknik Belajar dan Teknik Menjawab Sejarah SPM sejak 2008.

Antara anugerah dan pencapaian yang telah saya perolehi, Anugerah Platinum [GPMP 0.33 SPM 2018] Sempena Hari Anugerah Kecemerlangan Akademi Sekolah Berasrama Penuh 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia, Anugerah Khas [100% A (A+, A, A-) SPM 2018] Sempena Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik Sekolah Berasrama Penuh 2019 Kementerian Pendidikan Malaysia.

Saya juga dicalonkan sebagai Anugerah Guru Inovatif [berkumpulan] Sempena Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2020. Maka saya boleh dikatakan layak untuk membantu pelajar Skor A+ dalam Subjek Sejarah SPM.

MEMPERKENALKAN

TEKNIK BERKESAN SKOR A+ SEJARAH SPM

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda. Gambar sekadar hiasan.

Ebook ini memuatkan teknik ringkas, padat dan senang untuk dipraktikkan bagi persediaan menghadapi peperiksaan Sejarah SPM.

Apa Manfaat Yang Anak-anak Dapat Setelah Habis Membaca ?

Teknik mengingat fakta dengan berkesan

Dalam ebook ini anda didedahkan dengan teknik mengingat istilah dan konsep yang menarik tanpa perlu bersusah-payah menghafal cara biasa.Z

Teknik menghurai jawapan secara matang dan cemerlang serta sistematik

Anda akan ketahui cara untuk skor kertas 1 dengan baik yang membolehkan anda mendapat markah yang tinggi.

Mengetahui trend soalan SPM terkini

Dalam ebook ini juga disertakan soalan-soalan yang menjadi trend dan ini akan membantu anda membuat persediaan yang lebih baik.

Teknik mengingat fakta dengan berkesan

Dalam ebook ini anda didedahkan dengan teknik mengingat istilah dan konsep yang menarik tanpa perlu bersusah-payah menghafal cara biasa.

Teknik menghurai jawapan secara matang dan cemerlang serta sistematik

Anda akan ketahui cara untuk skor kertas 1 dengan baik yang membolehkan anda mendapat markah yang tinggi.

Mengetahui trend soalan SPM terkini

Dalam ebook ini juga disertakan soalan-soalan yang menjadi trend dan ini akan membantu anda membuat persediaan yang lebih baik.

Apa Yang Anak Anda Akan Belajar Daripada EZSejarahSPM?

5 topik dalam ebook ini yang akan bantu anda score A+ dalam Sejarah.

1# Teknik 2 in 1

Ini merupakan cara belajar dan menjawab yang sangat istimewa. Dengan teknik ini anda boleh jawab 2 soalan berbeza dengan fakta yang sama. Dengan cara ini anda tak perlu ingat banyak fakta.


2# Teknik Istilah & Konsep

Istilah & konsep kerap kali ditanya dalam peperiksaan SPM untuk soalan berangkai. Dalam modul dan video ini, saya tunjukkan dua teknik mudah mengingat konsep & istilah yang saya gunakan ketika mengajar di sekolah.

3# Teknik FHC

Dalam mata pelajaran Sejarah SPM terlalu banyak fakta yang perlu dipelajari dan diketahui. Melalui teknik ini saya meringkas dan memilih fakta yang mudah ingat dengan menggunakan teknik FHC. Teknik ini merupakan teknik paling berkesan untuk belajar dan teknik menjawab kertas Sejarah SPM.

4# Teknik Kaitan

Teknik kaitan ialah satu teknik mengingat yang berkesan untuk jangka masa panjang. Melalui teknik ini, pelajar mengingat fakta dengan mengaitkan antara satu fakta dengan fakta yang lain. Dengan teknik ini, pelajar dapat mengingat dengan mudah dan berterusan. Anda boleh petik fakta bila-bila sahaja waktu peperiksaan.

5# Teknik Gabung Jalin

Trend soalan terkini menguji kemahiran menjawab soalan KBAT. Ada antara soalan KBAT yang dikaitkan antara bab seperti soalan SPM 2019. Dengan teknik anda boleh jawab soalan KBAT ini dengan lebih mudah.

BONUS KHAS ISTIMEWA!

Sebagai tambahan edisi bonus disertakan bagi membantu pelajar menguasai kemahiran menjawab soalan Sejarah SPM dan tips-tips berkaitan kertas Sejarah SPM bernilai RM…

BONUS #1

Teknik Menjawab & Tips Menjawab Sejarah SPM

BERNILAI RM97!

BONUS #2

5 video Penerangan Teknik Berkesan Skor A+ Sejarah SPM

BERNILAI RM485!

Berapa Harga Ebook EZSejarahSPM? (Hint: Bukan RM817)

Saya rumuskan kembali apa yang akan anda dapat.

5 Ebook Teknik Menjawab Sejarah SPM Bernilai RM235

1 Ebook Bonus Teknik Menjawab & Tips Peperiksaan Bernilai RM97

5 Video Penerangan Teknik Berkesan Skor A+ Sejarah SPM Bernilai RM485.

Menjadikan keseluruhannya bernilai RM817.

Walaubagaimanapun, anda tidak perlu membayar sebanyak itu. Harga normal ebook EZSejarahSPM telah saya tetapkan pada harga RM199. Tetapi memandangkan ebook ini dalam tempoh promosi ini, saya nak bagi diskaun sebanyak RM687! Jadi anda perlu bayar RM50 untuk dapatkan 5 ebook dan kesemua 5 rakaman video.

Tetapi,  Hanya untuk 100 orang pertama yang bertindak pantas sahaja. Kemudian harga akan dinaikkan seperti dalam jadual berikut.

DAPATKAN SEKARANG! DENGAN KLIK GAMBAR DI BAWAH !!!

Anak-anak lebih mudah untuk belajar apabila ia menarik dan menyeronokkan. Tidak ada cara lain yang lebih berkesan hendak memupuk minat terhadap Matematik.

Mereka tidak boleh dipaksa kerana ia hanya mendatangkan kesan yang negatif. Minat itu perlu hadir secara semulajadi, barulah anak-anak akan lebih fokus dan mudah menghadam.

Kita sebagai ibubapa hanya perlu menyediakan satu laluan mudah untuk mereka ikut.

Kami sebagai cikgu hanya menyediakan alatan yang anda boleh gunakan untuk membimbing anak-anak untuk masa depan yang cerah.

Show More
Back to top button