Bisnes

CARA JUAL BARANG DENGAN MENGGUNAKAN MATA WANG USD

Kalau tengok mata wang USD mesti tak sabar kan nak berniaga dapat untung besar. Bayangkan dengan keadaan pandemik Covid-19 yang melanda dunia sekarang ni kita masih lagi diberi kesempatan untuk menjual secara online walaupun secara offline sangat terhad.

Tapi bukan senang-senang jer nak dapat untung besar. Ilmu nak menjual tu mesti lah ada. Ibarat bayi yang baru lahir kena start dari bawah dulu menirap, merangkak berjalan dan baru boleh berlari. Begitu juga dalam bidang perniagaan.

Tapi sebelum tu saya nak tanya korang. Pernah tak korang dengar pasal Ebay ? Saya yakin pasti ramai lagi yang tak tahu dan tak kenal lagi pasal ni. Ok nak memendekkan cerita Ebay ni platform perniagaan secara online sama seperti shopee, lazada mahupun mudah.com. Tapi apa yang membezakannya, Ebay adalah platform dagangan antarabangsa dimana kita boleh menjual barang tempatan dengan mendapat keuntungan yang lebih besar kerana menggunakan mata wang USD. Seronokkan ? Nak tahu tak apa lagi yang menarik ?

Ok saya bagi 1 contoh produk untuk dijual. Sabun Papaya ni agak terkenal juga di pasaran Malaysia. Tetapi ada juga permintaan dari negara luar. Even dijual dengan harga yang tinggi tapi still ada pembeli. Lagipun mata wang kita lebih kecil dari USD. So penduduk luar negara masih anggap produk ni murah walaupun dijual dengan harga USD 7.45, anggaran RM30.

Harga Sabun Papaya pasaran Malaysia = RM4
Harga jualan pasaran antarabangsa = RM30
Keuntungan = RM30 – RM4 = RM26

Contoh sehari anda mampu menjual 10 unit Sabun Papaya. Maka untung anda sehari adalah RM260. Sebulan anda mampu mendapat keuntungan adalah RM7,800. Ini hanya keuntungan satu produk. Jika anda menjual lebih dari 10 produk confirm anda fokus 100% dalam bisnes Ebay ni.

Selama 5 bulan berjinak-jinak dalam bisnes Ebay ni ada yang sudah mampu melunaskan hutang, mampu membeli rumah dan kereta. Jadi Ebay bukanlah satu perniagaan yang biasa-biasa. Semua kejayaan diiringi dengan matlamat yang tepat.

So kalau korang betul-betul berminat nak belajar berniaga EBAY untuk mencari pendapatan secara part time ataupun full time, saya suggest korang dapatkan PANDUAN BERNIAGA DI EBAY yang dipanggil sebagai Export Mudah.

Panduan ini mengandungi step by step dari A sampai Z bagaimana cara nak mula berniaga di Ebay walaupun korang masih newbie. So memang tak rugi. Kalau nak belajar apa salahnya keluarkan sedikit modal untuk mencari ilmu hingga berjaya dalam perniagaan.

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN PANDUAN BELAJAR BERNIAGA DI EBAY

Show More
Back to top button