Bisnes

Cara Jana Pendapatan Musim Covid

Walaupun kita banyak mendengar tentang kisah ramai orang yang jadi susah sewaktu tempoh pandemik ini… tetapi, tidak dinafikan…. ada ramai juga orang, yang menjadi semakin mewah sewaktu pandemik ini.

Kita boleh lihat sendiri.. jualan kereta X70, konsol PS5 yang dilancarkan pada tahun lepas, berebut-rebut orang beratur dan tempah.

Apabila kerajaan mengumumkan morotorium selama 6 bulan pada tahun lalu, ditambah dengan kebenaran untuk mengeluarkan duit KWSP menerusi program i-sinar. Ramai orang yang secara tiba-tiba berjaya mempunyai cash puluhan ribu dalam simpanan mereka. Terutama sekali, kakitangan kerajaan.. 🙂

Harap-harapnya.. wang itu masih ada lagi lah dan belum habis.

Jadi, kalau anda antara orang yang bernasib baik tersebut… mungkin anda boleh pertimbangkan untuk jalankan projek saham ini. Iaitu melabur dalam pasaran saham!

Tapi…. macam yang saya ceritakan diatas… buat dulu “teknik iqra”.
Dapatkan dahulu sebanyak mungkin ilmu pasal pelaburan saham ini sebelum anda “buat praktikal” dan mencampakkan duit anda ke dalam pasaran saham.

Baca dahulu berpuluh-puluh artikel, beli ebook atau buku, join webinar, tonton video, masuk group-group sembang berkaitan saham dan sebagainya. Lepas dah buat semua itu dan anda dah betul-betul jelas dan faham bagaimana proses menjana keuntungan dengan saham itu boleh berlaku.. barulah anda betul-betul letakkan duit anda di pasaran saham.

Oh ya! Dalam teknik iqra ini.. sejujurnya.. saya ingin bagitahu anda… ianya tidak mencukupi dengan hanya anda membeli dan membaca sebuah ebook sahaja!

Anda perlu baca sekurang-kurangnya 2 buah ebook/buku, tapi jangan berhenti setakat itu sahaja… tambahkah lagi dengan membaca lebih banyak artikel-artikel, tips yang ada di internet, tonton video-video pasal topik tersebut di youtube, follow sifu-sifu topik tersebut di facebook dan pelbagai lagi cara.

Tujuan utama dia… untuk dapatkan info dan gambaran yang jelas bagaimana sesuatu perkara itu berfungsi dan berjalan dengan terperinci. Bukan sekadar tahu sikit-sikit dan ala kadar sahaja.

Jadi, gunakan tempoh lockdown ini untuk timba dan lombong ilmu dulu.

Klikjer juga ada terbitkan ebook pasal Pelaburan Saham, boleh lawati www.JomLaburSaham.com jika mahu info lanjut!

Show More
Back to top button