Bisnes

5 Platform Email Marketing TERBAIK

Email marketing secara konsistennya memberikan pulangan ROI yang sangat tinggi berbanding channel marketing yang lain.

Ia juga merupakan tools yang sangat baik membina komuniti dan berkomunikasi dengan para subscriber [name] yang terdiri daripada bakal pelanggan serta pelanggan sedia ada.

Jika tidak mempunyai platform email marketing yang betul untuk menguruskan kempen pemasaran email , anda pasti tidak dapat berkomunikasi dengan para subscriber serta pelanggan anda.

Perkara ini boleh mengagalkan kempen email marketing anda!

Platform email marketing yang bagus harus ada ciri-ciri berikut:

– Mempunyai fungsi yang memudahkan anda create newsletter yang menarik dengan pantas. (Terutamanya fungsi “drag-and-drop editor”)

– Memudahkan anda untuk menghantar email kepada semua targeted subscriber anda hanya dengan beberapa klik sahaja.

– Memudahkan anda untuk menguruskan list subscriber, membuat segmentationdan track setiap prestasi kempen email marketing anda.

– Yang paling penting, email-email yang dihantar masuk ke dalam INBOX para subscriber anda dan bukannya ke dalam folder SPAM.

Berikut antara 5 platform email marketing terbaik yang mempunyai ciri-ciri di atas dan boleh anda gunakan untuk pemasaran email :

#1 – MailChimp

– Platform email marketing yang paling popular kerana menawarkan pelan percuma sampai bila-bila untuk pengguna internet yang boleh hantar 12,000 email kepada 2000 subscriber setiap bulan.

– Kos bulanan bermula $14.99 ke atas mengikut jumlah subscriber.

#2 – Constant Contact

– Antara penyedia platform email marketing terbesar dan paling pantas berkembang. Ia juga merupakan platform email marketing yang mesra pengguna kerana mudah untuk digunakan.

– Kos bermula $20 sebulan untuk pelan Email & $45 Sebulan untuk pelan Email Plus.

#3 – AWeber

– AWeber adalah salah satu penyedia perkhidmatan email marketing tertua dan paling popular di dunia. AWeber menawarkan pelbagai jenis tools untuk memudahkan perniagaan kecil dan sederhana menguruskan pemasaran email mereka.

– Kos bermula $19 hingga $149 sebulan bergantung kepada jumlah subscriber. Pelan percuma juga ditawarkan terhad untuk 500 subscriber sahaja.

#4 – GetResponse

– GetResponse ialah satu lagi solusi email marketing yang sangat popular. Ia sangat  mudah digunakan dan memudahkan kempen email marketing untuk perniagaan kecil. Ia dilengkapi dengan beberapa fungsi automasi yang agak bagus.

– Kos bermula $15 hingga $580 sebulan bergantung kepada jumlah susbcriber.

#5 – Drip

– Drip adalah platform email marketing yang sangat bagus untuk eCommerce, blogger, dan usahawan digital. Mereka menawarkan pelbagai jenis tools untuk automasikan pemasaran, sales funnel dan memudahkan personalization.

– Kos bermula $19 ke atas mengikut jumlah subscriber [name].

Inilah antara 5 platform penyedia servis email marketing yang saya rekomen jika [name] mempunyai modal besar untuk subscribe platform tersebut dan membayar kos bulanan serendah $15 (~RM60) sebulan = ~RM720 setahun ke atas.

Pendek kata, ukur baju di badan sendiri. Langganlah jika anda mampu membayarnya. 😉

..

“Habis tu macam mana pula untuk mereka yang tiada modal besar dan baru nak berjinak- jinak untuk memulakan kempen pemasaran email?”

Jika anda tiada modal besar dan masih mahu memulakan kempen email marketing untuk bisnes anda, saya ada berita baik untuk anda..

Saya baru sahaja melancarkan ebook yang bertajuk Panduan Email Bajet.

Dalam ebook ini, saya membongkarkan cara bagaimana anda mampu membina platform atau Sistem Email Marketing sendiri dengan hanya membayar $1 SAHAJA pada tahun pertama.

Ini bermakna anda boleh mulakan email marketing TANPA SEBARANG RISIKO!

Ya, HANYA bayar $1 untuk tahun pertama dan tiada kos bulanan selama setahun.

Sekarang semua orang boleh memulakan kempen email marketing!

Klik button berikut untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya!

Show More
Back to top button