Bisnes

5 Kesilapan TERBESAR Yang Sering Dilakukan untuk Kuruskan Badan

9/10 daripada orang yang melakukan kesilapan ini terbukti GAGAL turunkan sebarang berat badan – malah berat mereka semakin bertambah-tambah tanpa disedari!

Setiap orang yang “berisi” mempunyai impian untuk menguruskan badan dan kekal fit sama ada untuk tujuan kesihatan mereka atau untuk membuatkan orang selesa mendekati mereka mahupun untuk menjadi lebih yakin dengan penampilan sendiri..

Satu perasaan yang sangat indah jika anda berjumpa dengan orang lain, orang lain mula memuji-muji fizikal anda, mulai senyum pada anda di mana-mana sahaja dan mula memberikan perhatian kepada anda..

Dengan impian dan perasaan hebat ini, anda mula mencari-cari cara terbaik untuk kuruskan badan di internet.. Terdapat macam-macam cara yang boleh dilakukan – ada yang senang, ada yang susah – ada yang murah dan ada yang mahal.. Semuanya pilihan anda!

Jika mahu cara paling mudah, anda boleh mulakannya dengan berdiet dan mengawal selera makan anda.. Cuma pastinya terlalu banyak dugaan sekeliling yang boleh memusnahkan pelan diet anda dan menjadikan berat badan makin bertambah..

Jika anda mahukan cara biasa, anda boleh mula bersenam sama ada di rumah, di taman-taman mahupun di gym.. Tapi ia perlukan disiplin diri yang mantap.. Sikap malas dan kurang bermotivasi mampu menghalangnya selain terpaksa tahan sakit akibat workout yang melampau dan terpaksa alami keletihan yang melampau..

Jika mahu cara yang paling mudah, banyak pil yang ditawarkan di marketplace online untuk anda turunkan berat badan.. Ia memang boleh turunkan berat badan tapi anda terpaksa berulang-alik ke bilik air dan kadangkala ia mampu tingkatkan selera makan anda.. Inilah punca kenapa berat badan tiba-tiba bertambah!

Ya, banyak tips yang kita baca di internet tapi tak semestinya tips-tips ini berkesan dan sesuai dengan badan kita.. Malah ada juga tips yang diberikan sekadar tips mengarut yang tidak bantu pun untuk kuruskan badan anda.. Inilah antara kesilapan utama yang kita lakukan – yang merosakkan impian kita untuk turunkan berat badan!

Ini antara 5 kesilapan lain yang turut menyebabkan anda gagal untuk menurunkan berat badan walaupun sudah berusaha mati-matian..

1 – Sentiasa timbang berat setiap hari untuk lihat perubahan segera dan hilang motivasi bila lihat tiada perubahan.. Berat dalam badan anda berbeza setiap hari mengikut jumlah makanan dan minuman yang anda ambil. Timbang berat sekali seminggu untuk lihat hasil sebenar..

2 – Makan terlalu banyak atau terlalu kurang kalori setiap hari. Makan banyak kalori akan menyebabkan anda lebih gemuk dan makan kurang kalori pula menyebabkan jisim otot berkurangan dan ia turut kurangkan tahap metabolisma badan..

3 – Tidak bersenam atau melakukan senaman yang berlebihan. Kurang bersenam menyebabkan anda hilang banyak jisim otot serta kurangkan tahap metabolisma dalam badan anda. Terlebih bersenam pula mampu menyebabkan kecederaan kepada badan anda..

4 – Tidak makan jumlah protein yang mencukupi setiap hari. Protein sangat penting jika anda mahu turunkan berat badan dan jika boleh ambil makanan yang kaya dengan protein setiap hari..

5 – Makan terlalu kerap walaupun perut anda tidak berasa lapar. Pemakanan yang kerap ini secara tak langsung mampu meningkatkan jumlah kalori dalam badan anda dan mampu naikkan berat badan anda.

Sebenarnya untuk turunkan berat badan tidaklah serumit mana.. Anda hanya perlu tahu kondisi badan anda sendiri, BMI tubuh badan anda, peratusan lemak dalam badan anda dan seterusnya tahu berapa kalori yang perlu anda dapatkan setiap hari untuk turunkan berat badan..

DAN.. Anda juga perlu tahu cara diet dan workout yang sesuai dengan badan & matlamat anda!

“Nak belajar lebih lanjut tentang cara sebenar yang terbukti berkesan menurunkan berat badan anda?”

Ada satu cara TERBAIK yang berjaya membantu rakan saya turunkan berat badan sehingga 25kg dalam masa hanya 5 bulan dan terus kekal fit sehingga hari ini tanpa perlu membayar yuran bulanan gym mahupun membeli sebarang ubat-ubatan yang bakal memudaratkan badan.. Semua ini dikongsikan dalam sebuah ebook yang bertajuk “Formula Kurus”..

E-book “Formula Kurus” ini pasti dapat membantu anda menguruskan badan dengan lebih mudah, pantas dan berkesan serta terbukti selamat.. Ebook yang ditulis oleh Nazreen Nasser ini adalah hasil daripada pengalamannya sendiri kuruskan badan dari kosong sampai mampu turunkan lebih 25kg dalam masa 5 bulan dan terus kekal fit sampai sekarang..

Antara ilmu yang bakal anda pelajari daripada ebook ini ialah:

  • Teknik MALAS bagaimana anda mampu kuruskan badan dengan lebih bijak, mudah & pantas tanpa sebarang supplement merbahaya.
  • Penerangan lengkap tentang cara SEBENAR mengira kadar kalori yang badan anda perlukan, BMR (Basal metabolic rate) dan kadar peratusan lemak dalam badan.
  • 5 faktor PENTING yang menjadi penentu dan pendorong kepada keberkesanan penurunan berat badan anda.
  • Formula diet MUDAH beserta pelan diet 14 hari yang terbukti berkesan menurunkan berat badan anda.
  • Formula senaman TERBAIK beserta cara senaman dilakukan yang mampu membantu anda membakar lemak dengan lebih cepat & menurunkan berat badan dengan lebih berkesan.
  • Amalan RAHSIA lengkap untuk kekal cantik & sihat menurut Islam.

Lupakan sahaja apa yang pernah anda belajar dan tahu tentang cara menguruskan badan DAN mula lihat perubahan berat yang semakin turun secara konsisten serta terus kekal fit setelah anda amalkan ilmu yang dikongsikan dalam ebook ini..

Bayangkanlah betapa banyaknya mata yang akan mula memandang dan mengambil peduli kehadiran anda setelah fizikal anda menjadi lebih fit, sihat dan menawan setelah anda konsisten melakukan apa yang ditunjukkan dalam ebook ini..

Semuanya ditangan anda. Klik sini jika anda benar-benar mahu berubah dan mula turunkan berat badan anda dengan lebih mudah dan berkesan tanpa sebarang kesan sampingan!

Show More
Back to top button