Bisnes

Kesilapan Sering Dilakukan Ketika Meniaga Burger

Ini 5 Kesilapan PENTING Yang Perlu Anda Elakkan Agar Dapat Menyelamatkan Bisnes Burger Anda Daripada Terpaksa Menanggung Kerugian!

Ada orang cakap bisnes burger ini adalah bisnes yang paling senang nak buat duit dan risiko kerugiannya adalah 0%.. Buka sahaja gerai burger tepi jalan, pasti anda akan sentiasa mendapat pembeli yang ramai..

Fuh, ia pasti bagus jika bisnes burger mampu jadi semudah itu!

Bisnes burger mampu jadi bisnes yang menguntungkan anda JIKA anda membuka gerai burger di tempat yang strategik – yang menjadi tumpuan ramai orang DAN jika anda mampu menghasilkan menu burger yang sedap serta sesuai dengan selera masyarakat setempat.. Jika tidak mampu memenuhi 2 faktor di atas, bisnes burger anda pasti tidak mampu mendapat keuntungan..

Seperti bisnes-bisnes lain, bisnes burger juga terdedah dengan risiko-risiko yang boleh menyebabkan anda mengalami kerugian.. Walaupun anda hanya mulakan bisnes burger dengan modal yang rendah, anda mungkin akan alami kerugian lebih daripada itu!

Antara risiko-risiko yang bakal anda hadapi sepanjang mengusahakan bisnes burger ini ialah..

 • Risiko akibat bencana alam seperti ribut petir, banjir dan sebagainya yang menyebabkan anda sukar untuk menjual burger & sukar untuk mendapatkan pembeli..
 • Risiko akibat wabak pandemik seperti COVID-19 ini menyebabkan gerai-gerai burger tidak boleh buka pada malam hari ketika “lockdown”..
 • Risiko akibat salah memilih pekerja yang tidak jujur dan tidak komited dalam pekerjaan mereka sehingga membuatkan anda alami kerugian..
 • Risiko akibat di tipu pembeli yang order burger yang banyak tetapi tidak datang mengambil dan membayar jumlah order tersebut..
 • Risiko akibat di saman pihak berkuasa tempatan akibat tiada lesen atau permit untuk melakukan perniagaan burger.. (Pastikan anda dapatkan permit sebelum mula niaga!)
 • Risiko di saman oleh pihak berkuasa kerana gerai yang tidak bersih atau tidak mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan..

Untuk mengelakkan anda daripada terpaksa menghadapi risiko-risiko yang boleh merugikan banyak wang ini, sangat penting untuk anda memiliki ilmu yang cukup terutamanya ilmu mengenai cara untuk menguruskan bisnes burger yang menguntungkan.. DAN elakkan daripada melakukan kesilapan-kesilapan yang boleh menjejaskan lagi keuntungan jualan burger anda..

Antara 5 kesilapan UTAMA yang perlu anda elakkan sewaktu menjalankan bisnes burger anda ialah..

1 – Memilih lokasi bisnes burger yang tidak strategik

Faktor lokasi sangat penting bagi memastikan anda mampu menarik pembeli untuk membeli burger anda.. Jika lokasi tersebut kurang orang, amat sukar untuk anda menjana keuntungan lumayan dari bisnes burger anda..

2 – Tidak mencatatkan semua order pembeli yang masuk

Setiap order yang anda terima daripada pelanggan perlulah dicatatkan bagi mengelakkan anda terlupa dan ini boleh menyebabkan pelanggan marah.. Ia juga penting untuk mudahkan anda merekod berapa jumlah burger yang dijual pada hari tersebut..

3 – Tidak melakukan pemasaran yang berkesan untuk promosikan Bisnes Burger

Pemasaran sangat penting dalam bisnes burger anda.. Jika anda tidak selalu melakukan pemasaran, orang lain takkan tahu kewujudan anda MALAH tidak tahu pun bilakah masa sebenar anda akan mula berniaga dan apakah menu yang anda tawarkan di gerai burger anda..

4 – Tidak ambil peduli tentang permintaan pelanggan

Faktor pengurusan pelanggan sangatlah penting bagi memastikan mereka berpuas hati dengan servis yang anda berikan kepada mereka yang membeli burger anda.. Ambil peduli setiap permintaan pelanggan kerana ia menunjukkan anda serius dalam menjual burger..

5 – Membeli bahan-bahan murah & tidak segar untuk hasilkan burger

Membeli bahan-bahan siap seperti patty dan sos yang murah boleh menyebabkan kualiti burger anda tidak menepati selera para pelanggan anda.. Jangan kedekut untuk dapatkan bekalan sos mahal kerana ia adalah aset penting kepada kesedapan burger anda.. Dan jika boleh hasilkan patty & mayonis sendiri dengan resepi yang betul untuk memastikan rasa burger anda sedap!

Segala kesilapan ini boleh dielakkan dengan mudah jika anda memiliki ilmu pengurusan bisnes burger yang mencukupi sebelum anda memulakan bisnes burger anda sendiri.. Dengan ilmu yang betul, anda mampu mengelakkan daripada terpaksa menanggung kerugian besar akibat kesilapan-kesilapan yang dianggap kecil selama ini..

Antara ilmu-ilmu penting lain yang perlu anda pelajari sebelum memulakan bisnes burger anda sendiri ialah ilmu pengurusan kewangan, ilmu pengurusan pelanggan, ilmu pengurusan pekerja, ilmu pemasaran berkesan dan lain-lain ilmu bisnes yang mampu membuatkan bisnes burger anda mampu berkembang dan menjana keuntungan lumayan dari semasa ke semasa.. Tanpa semua ilmu ini bisnes burger anda sangat berisiko untuk alami kerugian!

“Mana Tempat TERBAIK Untuk Pelajari Ilmu-Ilmu Tersebut?”

Jika anda mahu pelajari ilmu-ilmu ini secara perlahan dan secara berdepan, anda boleh berguru sendiri dengan peniaga-peniaga burger yang berjaya – yang memiliki banyak cawangan gerai burger dan yang menjana keuntungan lumayan setiap bulan hasil jualan burger di gerai mereka.. Ini cara terbaik untuk anda pelajari selok belok mengenai bisnes burger sebenar serta memendapat ilmu-ilmu penting hasil daripada perkongsian pengalaman mereka..

TAPI jika anda mahu pelajari ilmu-ilmu sebenar secara pantas, anda WAJIB mendapatkan sebuah ebook eksklusif yang bertajuk “Panduan Bisnes Burger” hasil penulisan jurulatih usahawan makanan komersil terkemuka di Malaysia, Encik Afiq Dato’ Rusly (Anak kepada penulis buku “Jutawan Senyap” – Chef Li atau nama sebenarnya Dato’ Rusly Abdullah)..

Ebook “Panduan Bisnes Burger” ini membongkarkan cara SEBENAR untuk memulakan Bisnes Burger anda sendiri dengan lebih mudah dari kosong sampai berjaya menjana keuntungan lumayan setiap bulan – hanya dengan berniaga burger di tepi jalan.. Inilah satu-satunya ebook lengkap yang menerangkan tentang Bisnes Burger dari A sampai Z di Malaysia!

Antara ilmu yang bakal anda pelajari daripada ebook ini ialah..

 • Potensi SEBENAR bisnes burger yang ramai tidak ketahui
 • Sebab TERBAIK mengapa anda perlu jadikan bisnes burger sebagai satu kerjaya
 • 9 KELEBIHAN bisnes burger berbanding bisnes makanan yang lain
 • Sebab SEBENAR mengapa anda perlu pilih bisnes burger sendiri berbanding burger francais
 • 3 strategi ‘SUPER-POWERFUL’ yang buatkan bisnes burger anda mampu capai untung hingga 5 angka setiap bulan
 • 5 aspek pengurusan TERBAIK yang boleh digunakan untuk bisnes burger ada
 • 5 perkara PENTING berkenaan produk burger yang perlu anda ambil perhatian
 • Cara SEBENAR untuk mengira peratusan & nilai untung bersih bisnes burger anda
 • 2 teknik RAHSIA bagaimana untuk tingkatkan profit margin bisnes burger anda
 • 5 teknik pemasaran BERKESAN untuk menarik ramai pembeli burger anda
 • 18 ciri-ciri WAJIB yang perlu anda sertakan di gerai burger untuk menarik pelanggan baru
 • 14 aspek PENTING yang perlu dititikberatkan sebelum memilih lokasi bisnes burger
 • 7 kesilapan MAUT yang perlu dielakkan agar dapat menjamin masa depan bisnes burger anda
 • DAN banyak lagi ilmu penting mengenai Bisnes Burger!

Dengan kesemua ilmu yang bakal anda pelajari daripada ebook “Panduan Bisnes Burger” ini, anda pasti mampu memulakan sebuah bisnes burger yang dapat menjana keuntungan lumayan dan konsisten setiap bulan.. Inilah rujukan terbaik yang WAJIB anda dapatkan sebelum memulakan bisnes burger anda sendiri!

Anda juga turut diberikan 2 ilmu penting iaitu cara untuk bina gerai burger yang menarik DAN cara untuk menghasilkan patty burger anda sendiri.. Ia mampu menjimatkan banyak modal yang anda kumpulkan bagi memulakan bisnes burger anda sendiri.. Kini menjadi seorang peniaga burger yang berjaya menjana pendapatan lumayan bukanlah suatu mitos lagi!

Pelajari cara TERBAIK beserta ilmu-ilmu PENTING yang diperlukan untuk mulakan bisnes burger anda sendiri dengan Klik Sini

Show More
Back to top button