Bisnes

Web Hosting Terbaik Tahun 2021

Anda nak bina website sendiri ?

Mesti masih tercari-cari penyedia web hosting yang murah dan berbaloi ??

Pada masa kini terdapat banyak penyedia web hosting sehingga boleh menyebabkan anak pening kepala untuk memilihnya. Di sini admin kongsikan senarai web hosting terbaik yang memenuhi ciri-ciri disukai ramai iaitu HARGA YANG MURAH, BERBALOI SERTA SUPPORT YANG PANTAS

Mari lihat disini senarai penyedia web hosting terbaik tahun 2021

1. Exabytes

Exabytes ditubuhkan sejak tahun 2001 dan berkembang menjadi salah satu penyedia hosting, eCommerce terkemuka di Asia Tenggara pada hari ini, Mereka telah menyediakan perkhidmatan kepada 160,000 perniagaan di seluruh dunia.

Misi Exabytes adalah untuk membantu usahawan SME untuk mendigitalkan perniagaan

Dengan hampir 18 tahun menyedia servis web hosting serta server sudah tentulah Exabytes menjadi pilihan ramai pengguna

Lawati laman web exabytes dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

2. ServerFreak

ServerFreak ditubuhkan pada tahun 2003 dan menjadi salah satu syarikat hosting terkenal di Malaysia. Tidak seperti syarikat hosting lain yang memperluaskan perkhidmatan mereka kepada reka bentuk web dan perkhidmatan pemasaran digital, ServerFreak secara konsisten memberi tumpuan kepada penyediaan web hosting terbaik di Malaysia.

Lawati laman web Severfreak dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

3. BlueHost

Bluehost adalah syarikat penyedia web hosting terkemuka. Sejak penubuhannya pada tahun 2003, Bluehost terus menerus melakukan inovasi cara baru untuk melaksanakan misi mereka iaitu untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mempunyai laman web sendiri. Berpusat di Orem, Utah, Bluehost menyediakan alat yang komprehensif kepada berjuta-juta pengguna di seluruh dunia dari pelbagai peringkat, baru belajar ,mahupun profesional, mampu mempunyai website sendiri dan berkembang dengan pakej web hosting yang disediakan .

Lawati laman web BlueHost dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

4. Vodien

Vodien Internet Solutions ditubuhkan pada tahun 2002, kemudian dikenali sebagai Vodien Studios. Dari tahun 2005 hingga 2007, Vodien menjalani penyusunan semula yang menyaksikan penyingkiran beberapa fungsi dan perkhidmatan perniagaan. Pada bulan Ogos 2005, Vodien Studios menamakan semula dirinya sebagai Vodien Internet Solutions untuk menandakan perubahan dalam perniagaan utamanya.

Vodien Internet Solutions adalah penyedia perkhidmatan web hosting terkemuka di Asia yang menyokong lebih daripada 35,000 syarikat dan 210,000 pengguna. Vodien menyediakan penyelesaian hosting yang dipercayai ramai dan berprestasi tinggi seperti hosting laman web dan e-mel, pelayan, colokasi, keselamatan dan sambungan. Kesemuanya disokong 24/7.

Lawati laman web Vodien dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

5. VPS Malaysia

VPS Malaysia menyediakan perkhidmatan Hosting VPS Awan Terbaik & paling dipercayai di Malaysia. Pelan bermula dari RM15 / bulan. VPS Malaysia menyediakan peralatan canggih untuk agar mutu perkidmatan sentiasa terjaga.

VPS Malaysia menggunakan teknologi yang paling maju dalam menyiapkan perkakasan VPS. Perkidmatan yang disediakan VPS Malaysia memenuhi piawaian industri, dan anda tidak perlu lagi menangani semua masalah teknikal.

Lawati laman web VPS Malaysia dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

6. NetKL

NetKL menawarkan hosting berkualiti tinggi & domain murah di Malaysia, melayani pelanggan , dengan sokongan yang pantas!. NetKL ini cukup sesuai bagi individu yang beginner dalam website kerana harga yang ditawarkan cukup murah dan berbaloi.

Lawati laman web NETKL dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

7. ScalaHosting

ScalaHosting wujud pada tahun 2007, misi mereka adalah menjadikan VPS sebagai sumber yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja tanpa mengira siapa anda samaada pelajar,pemaju, pemilik perniagaan dan pasukan berskala besar mampu memiliki laman web sendiri. .

Scala hosting menyediakan pelan migrasi, domain, SSL dan CDN secara percuma. Anda juga dapat menikmati pengalaman menggunakan SPanel mereka yang cukup terkenal. Spanel ini merupakan sistem mengawal selia website anda yang dibina ScalaHosting sendiri. Ini adalah salah satu panel kawalan yang terbaik. Dengan ciri-ciri mesra pengguna dan serasi sepenuhnya dengan cPanel!

Lawati laman web ScalaHosting dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

8. HostPapa

HostPapa ditubuhkan untuk menyediakan pakej hosting yang lengkap kepada setiap pelanggan, disokong dengan perkhidmatan yang berkualiti tinggi. HostPapa adalah syarikat yang menyediakan hosting berkualit tinggi dan harga yang cukup murah. Selama bertahun-tahun, HostPapa telah membina reputasi yang cukup dengan fokus perkhidmatan yang disediakannya adalah terhadap keselamatan, kebolehpercayaan, kepakaran teknikal dan sentiasa memberikan sokongan terbaik kepada pelanggannya

Lawati laman web HostPapa dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

9. GreenGeeks

GreenGeeks mempunyai pengalaman lebih dari 40 tahun dalam menyediakan web hosting berkualiti tinggi dan berpatutan. Akaun pelanggan GreenGeek hanya menggunakan server yang terbaik, penyedia rangkaian yang paling dipercayai dan program perisian terkini.

Lawati laman web GreenGeeks dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

10. HostGator

Gator Website Builder

Hostgator ditubuhkan sejak tahun 2002 dan mempunyai 2.5 Juta website yang dikawal selia. Hampir kesemua pelanggan Hostgator tidak bertukar fikiran untuk melanggan web hosting yang lain. Mereka mempunyai kepakaran dalam pemasaran e-mel, SEO, dan banyak perkara lagi. Mereke membantu pemilik website samaada dari beginner sehingga profesional

Lawati laman web HostGator dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

11. Hostinger

Hostinger dilancarkan pada tahun 2004. Mereka memberikan kebebasan kepada pelanggannya untuk membuat laman web tanpa had secara percuma. Kini Hostinger merupakan penyedia web hosting kepada lebih dari 29 juta pengguna di 178 negara. Mereka mendapat sekitar 15 000 pelanggan baru setiap hari (1 pelanggan baru setiap 5 saat!). Selama bertahun-tahun, mereka telah belajar untuk mengekalkan sejumlah besar pengguna dan membuat sistem yang hebat untuk membantu pengguna mereka belajar dan berkembang bersama.

Lawati laman web Hostinger dengan klik button di bawah untuk ketahui senarai produk dan harga yang disediakan

Show More
Back to top button