Info Kerjaya Kerajaan

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan

ADAKAH ANDA DIPANGGIL KE SESI TEMUDUGA KERAJAAN ?????

KETAHUI “RAHSIA SULIT” BAGAIMANA ANDA BOLEH LULUS TEMUDUGA KERAJAAN DENGAN MUDAH, TANPA MENGGUNAKAN “ORANG DALAM”

Sebelum saya berkongsi tentang Soalan Maut Temuduga Kerajaan saya senaraikan Punca Kegagalan Seseorang Dalam Temuduga Kerajaan Dahulu

 1. Calon tidak membuat sebarang persedian

  Belaku disebabkan mereka tidak tahu apakah persediaan yang perlu
  dilakukan.

 2. Tiada sebarang pengalaman dan kurang pendedahan

  Masalah paling ketara bagi calon yang pertama kali menghadiri sesi
  temuduga kerajaan

 3. Komunikasi yang kurang lancar.

  Calon terlalu gementar dan terkesima dengan soalan-soalan yang diterima! Mereka tiada idea langsung tentang apa yang hendak dijawab!

 4. Penampilan yang tidak tepat

  Calon tidak mengenakan pakaian dengan etika pemakaian yang betul sewaktu hadir ke sesi temuduga.

 5. Over Confident! Terlalu yakin!

  Kesilapan ini sering dilakukan oleh calon-calon yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang.

Baiklah Tibalah Masa Untuk Saya Bongkarkan

Contoh Soalan Maut Temuduga Kerajaan Yang Boleh Buat Anda…………

 1. Apakah Kelemahan Terbesar Anda ?
 2. Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
 3. Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
 4. Apa Kelebihan Anda Berbanding Calon Lain?
 5. Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
 6. Apa Pendapat Rakan Sekerja Anda Tentang Diri Anda?
 7. Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
 8. Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
 9. Apa Anda Nak Buat Kalau Pekerja Bawahan Anda Malas?

Jadi Saya Akan Ajarkan Anda Tip Menjawab Soalan Maut Temuduga Kerajaan Dengan Betul

Semuanya Terdapat Dalam Ebook “Rahsia Mudah Lulus Sesi Temuduga Kerja Kerajaan”

Ebook ini adalah dalam bentuk file softcopy PDF yang ditulis berdasarkan segala ilmu dan pengalaman saya dalam pengambilan pegawai-pegawai baru. Saya telah ringkaskannya dan memudahkannya untuk tujuan pemahaman anda.

Berikut adalah antara isi kandungan, manfaat serta kelebihan yang bakal anda perolehi melalui pembacaan ebook ini:

 • Penjelasan terperinci tentang 11 rahsia berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temu duga.
 • Ketahui 9 kriteria calon temu duga yang dipilih dalam temu duga kerajaan. Kriteria ini akan dinilai sepanjang temu duga. Anda perlu bersedia dengan mengetahui kriteria-kriteria tersebut supaya anda dapat menonjolkan diri anda seperti yang dikehendaki oleh panel temu duga kerja kerajaan.
 • Pembongkaran persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga kerja kerajaan. Ada diantaranya yang selama ini anda tidak menyedarinya dan mengetahuinya bahawa ia adalah salah satu punca anda gagal temu duga yang pernah dihadiri sebelum ini. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.
 • Pendedahan Teknik “Competency Based Interview (CBI)” yang perlu diketahui oleh calon-calon temu duga kerja kerajaan. Teknik ini digunakan dalam temu duga kerja kerja kerajaan pada masakini.  Anda akan lebih bersedia untuk menjawab 4 perkara akan diuji dalam soalan-soalan temu duga yang mengunakan Teknik CBI ini. 
 • Pembongkaran 31 tips mudah untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan.  Anda akan didedahkan tentang panduan yang perlu diikuti supaya anda lebih tenang dan yakin menghadapi sesi temu duga. Ketahui tip-tip mudah ini dan kemudian anda praktikannya. Anda PASTI layak dipilih dalam temu duga kerja kerajaan seperti mereka yang telah berjaya berkhidmat dalam perkhidmatan awam.
 • Adab temu duga dan etika pakaian yang PERLU dan ELAKKAN semasa menghadiri temu duga kerajaan. Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting untuk anda ‘menawan’ mereka. Jika anda berjaya ‘menawan’ panel temu duga, peluang anda untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan adalah sangat tinggi.
 • Pembongkaran 4 proses temu duga kerja kerajaan dalam bentuk grafik yang mudah difahami. Setiap proses mengandungi perkara-perkara penting yang dinilai oleh panel temu duga. Pengetahuan mengenai proses-proses ini akan meningkatkan keyakinan anda semasa menghadiri temu duga.
 • 20 contoh soalan berserta jawapan yang popular di kalangan panel temu duga. Walau pun soalan-soalan tersebut popular, anda perlu mengetahui cara menjawabnya. Jawapan-jawapan anda sangat penting untuk menentukan kejayaan temu duga yang anda telah hadiri.
 • 115 tambahan soalan-soalan temu duga supaya anda lebih bersedia dan yakin. Pengetahuan mengenai soalan-soalan tersebut serta latih tubi menjawabnya mampu menonjolkan kelebihan diri anda daripada calon-calon lain.Anda tampak berpengetahuan, bersungguh-sungguh dan berminat untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam. Ini memberi BONUS kepada anda.
 • 6 Rahsia yang perlu anda ketahui dan lakukan untuk berjaya dalam temu duga kerajaan.
 • Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bagi menghadiri temu duga kerajaan. Walau pun sesuatu perkara itu dianggap mudah dan remeh, tetapi ia boleh mengurangkan markah temu duga anda.
 • Dan banyak lagi pendedahan dan pembongkaran yang boleh membantu anda membuat persediaan menghadapi temu duga supaya anda layak dipilih untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam dalam temu duga kerja kerajaan.

Semestinya Anda Tertanya-Tanya Siapakah Penulis E-Book Ini.

Memperkenalkan Penulis EBook “Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan”

Dikenali sebagai, Jud Jamil. Telah berkhidmat sebagai Ketua Unit Sumber Manusia di salah sebuah agensi kerajaan sejak 8 tahun yang lalu.

Beliau pernah terlibat secara langsung dalam proses temuduga jawatan kosong  serta kerap menjadi panel temuduga.

Selain daripada itu, beliau juga mempunyai kelulusan dalam Ijazah Pengurusan Sumber Manusia, Universiti Utara Malaysia .

Ringkasnya, dengan pengetahuan dan pengalaman yang ada, beliau ingin MEMBANTU anda supaya anda lebih bersedia dan yakin semasa menghadiri temuduga kerja kerajaan.

Jadi Tunggu Apa Lagi Ayuh Lakukan Pembelian Sementara Harga Promosi

RM 90

RM 30

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan

Anda Merupakan Insan Bertuah! Ada Bonus Tambahan PERCUMA Untuk Anda!

BONUS #1 :72 Rahsia Menulis Resume Untuk Kerja Kerajaan

BONUS #2 :Pilihan 51 Templates Resume

BONUS #3 :Tips Bergambar Pakaian Semasa Temu Duga Kerja Kerajaan

Cepat! Usah Bertangguh-Tangguh Lagi Sementara Bonus Masih Ada

Jika anda benar-benar mahu lulus temuduga kerajaan nanti, jangan tunggu lagi kerana ebook inilah yang anda amat perlukan sekarang! Sila klik gambar dibawah ini untuk mendapatkan ebook ini dengan segera!.

Tip Temuduga

Show More
Back to top button