Bisnes

Tip Dimurahkan Rezeki

“JUTAWAN DAN ORANG-ORANG KAYA MEMBONGKARKAN 55 RAHSIA REZEKI MENGALIR TANPA HENTI!…” 

Akhirnya Anda Dapat Korek Rahsia Jutawan Supaya Rezeki Anda Mengalir Tanpa Henti!

Sebagai seorang Master Trainer, saya selalu ditanya oleh peserta program, “kenapa saya dah buat macam-macam amalan tapi rezeki saya masih tak berubah?”

Hai, Saya Zuhairi Nopiah.

Kadangkala, saya juga pernah berhadapan dengan isu yang sama.

Setelah saya mengkaji dan bertanya sendiri dengan mereka yang rezekinya mengalir tanpa henti, saya dapati rezeki bukan sekadar berkaitan dengan amalan semata-mata.

Ia perlu difahami dengan lebih mendalam dan lebih luas. Barulah rezeki kita juga akan semakin luas dan melimpah ruah.

Pernah tak anda rasa sentiasa tak cukup dan tak tenang fikir pasal rezeki walaupun macam-macam usaha dah dilakukan?  Atau mungkin anda selalu bergaduh dengan pasangan dan orang sekeliling kerana masalah duit dan harta.

Ada juga yang rasa hidup kurang bermakna walaupun banyak duit dan ada yang tak nampak perubahan yang ketara dalam hidup walaupun dah buat macam-macam amalan yang menjemput rezeki.

Bahayanya Bila Tak Tenang

Apabila merasakan rezeki tidak mencukupi, ada yang putus asa dengan hidup. Kadangkala terfikir nak bunuh diri, Rasa diri  hina sangat sebab ketinggalan jauh dalam bab rezeki. Nauzubillah, minta dijauhkan.

Bila rezeki tak disyukuri, pasangan bercerai sebab selalu bergaduh pasal duit. Selalu bergaduh dengan adik-beradik, ipar duai dan saudara-mara kerana dituduh miskin atau kedekut.

Lagi bahaya dan Jatuh syirik kerana beramal dengan amalan-amalan yang kononnya menjemput rezeki tetapi sebenarnya menyalahi aqidah

Kita kena beringat, Allah Maha Kaya dan Maha Memberi Rezeki. Dia pasti akan bagi rezeki yang mengalir tanpa henti jika kita bersungguh-sungguh dan memahami kehendakNya.

Adakah Anda Sedang Melalui Situasi Berikut? 

Dah pergi macam-macam kelas, seminar, webinar dan coaching tapi bisnes tak naik-naik juga.

Dah belajar dengan macam-macam guru tapi hidup masih tidak ‘smooth’ dan tak tenang.

Dah baca macam-macam buku tapi susah nak terjemahkan dalam bentuk amalan.

Dah buat macam-macam amalan tapi rezeki tak berubah juga.

Dah cuba rapat dengan orang-orang kaya dan berjaya tapi takda peluang untuk berbincang dan kenalpasti bagaimana cara terbaik supaya rezeki mengalir tanpa henti.

Siapa Saya Untuk Berkongsi Ilmu 

Saya merupakan penulis profesional semenjak tahun 2012 lagi. Ebook pertama saya bertajuk “Indahnya Limpahan Rezeki”. Manakala buku pertama saya ialah Buku “Law of Universal Attraction: Magnet Kebahagiaan”.

Buku ini ditulis bersama dengan Tuan Amin Idris, pengacara TV Al-Hijrah dan diterbitkan oleh PTS Profesional. Ia diulang cetak lebih daripada 5 kali.

Manakala buku fizikal saya yang lain ialah “Jurnal Inspirasi Syukur” dan buku Bestseller “Percaya Sebelum Berjaya”.

Ada juga ebook yang ditulis bersama dengan penulis lain. Ebook tersebut berjudul “3 Teknik Pantas Jadi Magnet Kejayaan & Kebahagiaan”, yang ditulis bersama dengan Tuan Mohd Noor Tahir, Founder CMN Academy.

Saya juga merupakan tetamu jemputan TV Al-Hijrah (TVAH), Radio IKIM.fm, Radio Malaysia dan pernah beberapa kali berkongsi tips dan topik tentang rezeki di stesyen-stesyen berkenaan.

Dalam masa yang sama, saya juga seorang Master Trainer yang mempunyai pengalaman mengajar lebih 20 tahun di dalam dan di luar negara seperti di Amerika Syarikat, Mesir, Indonesia dan Brunei.

Kerjaya sebagai penulis dan trainer korporat juga membolehkan saya sering bertemu dan belajar dengan ramai jutawan dan ahli perniagaan yang berjaya di luar sana.

Dan saya rasa sangat rugi jika ilmu dan pengalaman-pengalaman ini tidak dikongsi bersama Tuan Puan yang dihormati.

Rezeki tak susah mana untuk kita cari bila kita tahu caranya. Bila kita kenal Allah, kita akan jadi MAGNET REZEKI. Maka…

MEMPERKENALKAN

Ebook 55 Rahsia Rezeki Mengalir Tanpa Henti ini mengupas rahsia sebenar rezeki mengikut pandangan Imam Sya’rawi, bukan sekadar beramal untuk mendapat ganjaran duniawi. Ia memberi makna yang lebih luas kepada kekayaan dan rezeki.

Saya menyenaraikan kesemua 55 prinsip dan amalan praktikal yang membuatkan rezeki mengalir tanpa henti dan m embongkar rahsia-rahsia rezeki daripada ‘real life situation’. Pembaca boleh follow FB tokoh-tokoh yang ada kisahnya dalam ebook ini supaya mendapat ilmu dan bimbingan yang berterusan.

Siapa Perlu Dapatkan Ebook ini?

Orang yang gaji atau pendapatannya selalu tak cukup

Orang bisnes yang susah nak dapat sales

Orang bisnes yang salesnya tinggi, tapi selalu tak takda ‘saving’.

Orang yang incomenya banyak, tapi hujung bulan selalu ‘kering’

Orang yang nak jalan ‘short cut’ atau lebih mudah untuk kaya dan berjaya.

Bagaimana Ebook 55 Rahsia Rezeki Mengalir Tanpa Henti Ini Dapat Membantu Dalam Kehidupan?

Lebih kaya dan bahagia, insyaAllah

Kejayaan akan hadir satu persatu, insyaAllah.

Hidup lebih tenang, insyaAllah.

Buat sedikit, dapat banyak, insyaAllah.

Rezeki akan mengalir tanpa henti, insyaAllah.

Apa Yang Isi Kandungan Ebook 55 Rahsia Rezeki Mengalir Tanpa Henti?

APA ADA PADA REZEKI?

Isu rezeki adalah isu semua orang.  Tetapi bukan semua orang benar-benar faham rahsia rezeki, keluasan rezeki dan amalan-amalan yang boleh menjemput rezeki.

Ada orang usaha sikit, rezekinya banyak.  Ada orang usaha banyak rezekinya nampak macam sedikit.

Ketahui peranan CINTA & CERITA dalam isu rezeki supaya rezeki kita mengalir tanpa henti!

JANGAN SAMPAI DIA TAHU

Ini kisah seorang pemuda kental.  Pernah jatuh lebih 10 kali sampai bankrap, namun dia tetap teruskan perjuangannya dalam bisnes.

Pernah beliau takda duit langsung pun dalam poket.  Namun berbekalkan semangat dan pengalaman, beliau buat duit beratus ribu dalam tempoh 6 bulan sahaja selepas bankrap.  Hebat kan?

JAGA MASA, INSYAALLAH KAYA!

Jutawan ini saya kenal sewaktu kami berada pada pentas ceramah yang sama.  

Perubahan dalam hidup beliau berlaku selepas beliau dihadiahkan buku “Rich Dad Poor Dad” oleh isterinya.  

Bagaimana buku itu boleh mengubah hidupnya? Bab ini menceritakan ilmu- ilmu mahal yang wajib kita tahu!

RAHSIA GADIS JUTAWAN

Beliau gigih berniaga sejak belajar di usia 18 tahun lagi. Antara perniagaan yang pernah diceburi ialah bisnes top up, MLM, menjual makanan di warung-warung dan servis laptop.

Walaupun semua perniagaan itu tidak diteruskan, ia bukanlah sia-sia.  Pengalaman itulah yang membuatkan gadis ini semakin cekal, bijak dan matang yang membuatkan dia berjaya menjadi jutawan minyak wangi termuda di Malaysia.

THE POWER OF 5%

Jutawan kali ini memang humble. Walaupun beliau sangat berjaya, beliau selalu hadir ke seminar-seminar saya sebagai peserta.

Namun kehidupan kanak-kanaknya  bukan semudah yang disangka. Dengan pendapatan RM600 sebulan, ibu bapa beliau benar-benar berjuang membesarkan beliau dan adik-beradik. 

Beliau berkongsi Teknik 5% supaya kita lebih kaya dan berjaya. Pelajari teknik tersebut dalam bab ini..

CEPAT CEPAT BAYAR HUTANG

“Pernah kawan-kawan saya berhutang dengan saya tetapi mereka sengaja tak bayar atau melewat-lewatkan bayar hutangnya.  

Tapi saya belajar daripada kejadian ini.  Apabila saya berhutang, saya akan usaha untuk bayar hutang itu secepat mungkin supaya kawan saya itu tidak rasa apa yang saya rasa sebelum ini.

Saya perhatikan, Allah mudahkan rezeki saya bila saya sungguh-sungguh nak bayar hutang orang lain.  Rezeki mengalir tanpa henti, kadang-kadang dari sumber yang tidak disangka sangka!” 

Ikuti kisahnya dalam bab ini nanti.

REZEKI SEDEKAH SEBELUM SUBUH

Jutawan ini sepatutnya rugi RM600,000. Alhamdulillah, situasi itu tidak berlaku.  Beliau dapat balik duitnya selepas melakukan satu perkara yang sangat ‘simple’.

Bagaimana beliau mengatasi ujian getir tersebut? Sama-sama kita pelajari dalam bab ini.

REZEKI KEKASIH

“Dulu saya selalu mengharap kepada manusia.  Kalau saya kenal orang yang hebat dalam bisnes, saya akan hubungi dia dan merayu kepada dia untuk jual produk saya.

Tapi saya tengok, lagi kita mengharap kepada manusia, lagi rezeki jauh dari kita.  Bila orang yang saya harap tak terima pelawaan bisnes saya. Saya jadi stres..”

Pernah berhadapan dengan masalah yang sama? Ketahui cara untuk mengatasinya dalam Bab “Rezeki Kekasih”

DI MANA LETAKNYA HARTA?

Ada masanya jutawan ini sedekah sampai RM1,000 sehari, namun Allah bagi dia rezeki sampai 20K – 30K sehari.

Apa 7 rahsia beliau? Anda akan ketahui selepas membaca bab ini nanti, insyaAllah.

12 RAHSIA JUTAWAN MUDA

Jutawan ini pernah ditipu 1.5 juta RM, tetapi dia tidak menyalahkan orang yang menipu beliau.  Sebaliknya, dia belajar daripada kesilapan itu dan akan mengelakkannya di masa hadapan.

Bagaimana beliau melakukannya? Rahsianya ada pada mindset beliau yang luar biasa!

AJAIBNYA REZEKI YANG BERKAT

Kisah jatuh bangun beliau dalam hidup memang memberi inspirasi.  Namun rupa-rupanya, beliau pernah melalui situasi di mana duitnya sentiasa tak cukup.

Kenapa tak cukup?

Masa makan gaji dulu keretanya selalu rosak, radiator problem, tayar pecah dan selalu kena saman.  Itu cuma sebahagian daripada perkara-perkara yang berlaku yang membuatkan hidupnya selalu tak tenang walaupun gajinya lebih daripada 15K sebulan ketika itu.

Namun segala masalah kewangan beliau selesai selepas buat 2 perkara.  Ketahui 2 perkara tersebut dalam kisah ini.

BILA LAYANG-LAYANG AKAN TERBANG TINGGI?

“Ada banyak perkara yang menyumbang kepada kejayaan dan rezeki saya dan keluarga selama ini.  Namun ada 3 perkara utama yang menjadi rahsia kepada rezeki yang tidak pernah putus”, ujarnya.

Apakah 3 perkara tersebut?  Jom sama-sama kita baca!

JUTAWAN YANG MEMPERBAIKI KESILAPAN

Seorang jutawan ini pernah buat silap dengan mak kandungnya.  Dia dah jutawan, tapi tiada ketenangan.

Memang duit banyak ketika itu tetapi hati ada rasa tak tenang.  Bila tak tenang, duit tu tak memberi makna apa-apa sebab tak bahagia. 

Namun segalanya berubah bila dia melakukan 4 tindakan. Apakah tindakan-tindakan tersebut? Sama-sama kita baca dan hayati bab ini.

KEKAYAAN SEBENAR

Senyumannya sangat indah, seolah-olah dirinya tiada masalah langsung dalam hidup.  Sedangkan beliau tidak diberi nikmat yang sangat mahal, iaitu penglihatan.

Ya, walaupun beliau buta, beliau adalah jutawan.  Kenapa? Kisah ini akan menjelaskan segala-galanya!

HIMPUNAN RAHSIA REZEKI

Bab ini menghimpunkan semua 55 Rahsia Rezeki yang dikutip sepanjang pertemuan, perbualan dan kajian tentang jutawan-jutawan yang terpilih.

Setelah kita amalkan rahsia-rahsia mahal ini dengan betul, insyaAllah hidup kita akan berubah!

BONUS ISTIMEWA

6 Rakaman Video Kupasan Lanjut Rahsia Rezeki Mengalir Tanpa Henti

KENAPA 55 RAHSIA REZEKI INI PENTING?

Mencari rezeki tanpa mengetahui makna sebenar rezeki ibarat berenang di lautan luas tanpa tujuan. Kita akan cepat letih, hilang arah dan cepat berputus asa.

Mengetahui makna rezeki membuatkan kita kenal direction sebenar hidup kita dan lebih jelas apa yang perlu dilakukan supaya rezeki kita mengalir tanpa henti.

REZEKI TAKKAN DAPAT DIURUS SEHINGGALAH..

Ramai orang cuba mengejar rezeki tapi lupa untuk menguruskan diri sendiri. Sedangkan rezeki tidak akan diurus sehinggalah kita berjaya menguruskan diri sendiri.

TEKNIK MAGNET REZEKI 1: JURNAL SYUKUR

Allah takkan pernah sesekali menganiaya hamba-hambaNya. Tugas kita, hargai dan syukuri nikmat itu sebaiknya. Bila kita buat kerja syukur, pasti Allah tambah nikmat dan rezeki kita.

Apakah Teknik Syukur yang proven sukses menarik rezeki yang melimpah ruah? Sama-sama kita hayati video ini.

TEKNIK MAGNET REZEKI 2: MEMAAFKAN

Ramai yang tahu bahawa istighfar itu membuka pintu rezeki. Namun kenapa ramai yang istighfar tapi rezeki tak berubah?

Sama-sama kita amalkan teknik yang dikongsi dalam video ini.Z

TEKNIK MAGNET REZEKI 3: LUA DREAM BOARD

Kita menarik apa yang kita fokuskan. Namun bagaimana nak mengawal minda dan hati supaya sentiasa fokus kepada perkara yang betul?

Pelajarinya dalam video ini. InsyaAllah, rezeki anda akan jadi lebih baik selepas ini!

KEMUNCAK RAHSIA REZEKI

Rezeki sebenar bukan bergantung kepada kepandaian dan kebolehan seseorang. Malah rezeki sebenar bergantung kepada Allah swt, Tuan Punya rezeki.

Soalnya, apakah 2 perkara yang perlu dipelihara supaya Allah kurniakan kita rezeki yang mengalir tanpa henti? Dapatkan jawapannya dalam video ini.

!!! FAST ACTION BONUS !!!

TAWARAN PANAS Hanya Untuk Mereka Yang Bertindak Pantas! 

FAST ACTION BONUS I

10 Orang Pertama yang mengambil PAKEJ LUARBIASA, berpeluang untuk bersama dengan Jutawan makan malam di hotel berprestij. Biasanya anda perlu bayar lebih ribuan ringgit untuk sesi seperti ini. Anda berpeluang untuk tanya dan korek rahsia bagaimana mereka menjadi jutawan. Sesi ini bernilai RM1,997

FAST ACTION BONUS II

40 Orang Pertama yang mengambil PAKEJ LUARBIASA berpeluang bersama saya dalam satu sesi Group Coaching Selama 1 jam. Kita akan belajar bagaimana untuk mengaplikasikan ilmu dalam ebook supaya rezeki anda dapat mengalir tanpa henti. Group Coaching ini bernilai RM297

Berapa Yuran Untuk Akses Semua Ini? Klik Gambar Di Bawah Untuk Ketahuinya

Show More
Back to top button