Bisnes

Panduan Jual Beli Saham

Asyik Rugi Di Pasaran Saham?
Rasa Macam Dah Takde Harapan??
Sila Luangkan 5 Minit Masa Anda Disini!

Pendedahan Ini Mungkin Akan Mengubah Hidup Anda Untuk Selama-lamanya!!

Assalammualaikum & salam sejahtera..

Perkenalkan Rakan Saya

Nama beliau Khairul Arifin Bin Selamat!

Mungkin gambar beliau disebelah tu nampak agak skema sedikit!.. Tapi beliau tak kisah!
Yang penting! beliau ada satu “rahsia kekayaan” yang tidak ramai orang mengetahuinya.

Baiklah! Sedikit cerita mengenai beliau!

beliau mula berminat melabur dalam pasaran saham sejak tahun 2003 apabila beliau memperolehi dan menjual ESOS syarikat dan mendapat untung yang lumayan daripadanya.

Detik itulah yang telah membuka minda beliau dan menanamkan satu keyakinan yang kuat dalam diri beliau bahawa… melabur dalam pasaran saham itu sebenarnya.. boleh mendatangkan keuntungan yang lumayan dan berlipat kali ganda.

Jadi, bermula hari itu, beliau mula melabur secara kecil-kecilan dengan aktif menggunakan wang simpanan dan membeli banyak buku-buku berkaitan pelaburan. 

Buku-buku panduan yang beliau beli, kebanyakkannya adalah buku-buku import daripada luar negara.
Maklumlah, buku-buku tempatan berkenaan pelaburan saham amat kurang sekali pada waktu itu, boleh juga beliau katakan, ianya hampir tiada.

Ramai orang mengatakan yang formula-formula yang diterangkan dalam buku-buku import kebanyakkannya tidak boleh dilaksanakan di pasaran saham Malaysia.

Tetapi beliau kurang percaya kepada dakwaan tersebut, jadi beliau menguji dan melakukan eksperimen sendiri semua formula-formula yang dinyatakan di dalam buku tersebut dengan menggunakan wang yang ada.

Akhirnya, beliau mengakui.. ada sesetengah formula tersebut, tidak boleh dipakai langsung dan sesetengahnya pula perlukan sedikit perubahan untuk menjadikannya berkesan dan sesuai dengan pasaran saham di Malaysia ini.

Dan berdasarkan pengamatan serta eksperimen tersebut juga, akhirnya, beliau menjumpai satu kaedah yang membolehkan beliau mengetahui dengan terperinci tentang setiap kenaikan dan kejatuhan saham yang berlaku di pasaran saham Malaysia.

Ianya telah membolehkan beliau menghasilkan satu sistem yang boleh memberikan beliau panduan, setiap kali beliau ingin membeli dan menjual saham di Bursa Malaysia.

Hasilnya, beliau berjaya memperolehi keuntungan yang lebih kerap berbanding kerugian di pasaran saham. 

Dibawah, adalah beberapa bukti keuntungan yang beliau perolehi di pasaran saham hasil daripada menggunakan sistem tersebut.

Saham TOPGLOV (7 FEB 2006 – 19 MAY 2006)

Beliau telah membeli saham ini sebanyak 2 kali, iaitu pada 7 & 8 Feb 2006 sebanyak 400 unit dengan harga keseluruhan belian ialah RM3,049.21 (Modal permulaan beliau bermain saham hanyalah RM5,000)

4 bulan selepas itu, iaitu pada 19 May 2006, beliau telah menjualnya semula pada harga RM9.40 seunit dengan harga jualan keseluruhannya ialah sebanyak RM3,728.17. Keuntungan bersih yang diperolehi adalah sebanyak RM687.98.. ianya adalah22.27% profit dalam masa 4 bulan!

Itu adalah kali pertama beliau menggunakan panduan di dalam sistem saham yang dihasilkan. Selepas itu, beliau telah menggunakan ia lagi dari semasa ke semasa. Berikut pula adalah bukti-bukti lain bagi keuntungan yang saya perolehi hasil daripada menggunakan sistem saham ini.

Saham KNM (5 JULAI 2006 – 2 MAC 2007)

Beliau telah membeli saham KNM sebanyak 3 kali, dengan kos keseluruhan belian ialah sebanyak RM14,397.64

Kemudian pada 5 Januari 2007 dan 2 Mac 2007, beliau telah menjualkan kesemua saham KNM yang beliau miliki dan hasil jualan yang diperolehi adalah sebanyak RM27,446.17. Ianya mencatatkan keuntungan bersih sebanyak RM13,048.53 dengan kadar peratus keuntungan sebanyak 90.63% dalam masa 9 bulan. (Kalah ASB & Unit Trust.. 😛 )

Zaman Gawat Pun Masih Untung!

Orang kata, tahun 2009 adalah tahun kegawatan ekonomi dan pasaran saham sedang jatuh merudum. Tetapi, beliau seperti biasa, terus mencari, memilih dan membeli saham-saham yang beliau dapati, berpotensi dengan berpandukan sistem saham yang saya miliki. Hasilnya, ianya tidak mengecewakan..

Pada kali ini, beliau menggunakan perkhidmatan online trading dari CIMB pula .. ini membuktikan, sistem saham sbeliau ini tidak tertakluk kepada satu-satu platform usrusniaga saham. Ianya tidak kisah pun jika anda menggunakan platform jualbeli yang berbeza. Apa yang penting, anda mempunyai pengetahuan serta sistem analisa & penilaian pasaran yang bagus untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat di dalam membeli dan menjual saham.

Saham IJM (4 FEB 2009 – 22 JUN 2009)

Pada 4 Feb 209, beliau telah membeli 5,000 unit saham IJM dengan harga RM3.62 seunit. Kos keseluruhan belian ialah sebanyak RM18,124.43

Kemudian, pada 22 Jun 2009, beliau telah menjual kesemua saham IJM beliau dan memperolehi hasil jualan sebanyak RM26,968.94. Kadar & peratus keuntungan yang beliau perolehi ialah sebanyak RM8,844.51 , iaitu 48.80% keuntungan dalam masa 4 bulan!

Saham ADVENTA (23 Nov 2009 – 21 Jan 2010)

Pda 23 Nov 2009, beliau telah membeli saham ADVENTA sebanyak 16,400 unit dengan kos belian keseluruhan bernilai RM39,412.38.

Apakah Sistem Yang Saya Gunakan?

Jika anda perhatikan pada transaksi yang beliau lakukan, semuanya adalah merupakan strategi “swing trading”. Dimana, beliau akan menyimpan sesuatu saham yang dibeli untuk jangkamasa 2-6 bulan. Tiada strategi T3 ataupun Intraday.. itu adalah hakikat yang perlu anda ketahui jika anda ingin menjana keuntungan yang besar di dalam pasaran saham. Strategi T3 ataupun Intraday, adalah kurang sesuai untuk pasaran saham di Malaysia. Kebanyakkan pelabur yang melakukan strategi T3 hanya mengikut bulat-bulat panduan yang diajarkan di dalam buku-buku tulisan “mat-mat saleh” di luar sana.. akibatnya..mereka akan untung sekali dan rugi 8 kali!…

Namun begitu, beliau faham.. ianya bukan salah anda jika anda pernah melakukan kesilapan tersebut. Sememangnya, buku-buku panduan mengenai urusniaga di pasaran saham hasil tulisan rakyat tempatan yang menfokuskan kepada Bursa Malaysia.. teramatlah kurang di Malaysia ini. Kebanyakkan buku yang ada pula, hanya mengajarkan perkara-perkara asas seperti..“Bagaimana mahu membuka akaun?, Apa itu candle stick? Apa itu Bursa Malaysia?… dan sebagainya.

Ianya terlalu basic…. saya kira, sudah sampai masanya, untuk beliau berkongsikan ilmu yang lebih “advance” kepada masyarakat di Malaysia tentang pelaburan saham.

Jadi, beliau mengambil keputusan untuk mendokumentasikan“Sistem Analisa Saham”yang beliau gunakan selama ini, menjadi sebuah ebook!. Dan akhirnya… wujudlah sebuah ebook yang berjudul “SISTEM SAHAM – Panduan Analisa Jual Beli Saham Yang Menguntungkan!”

Mungkinkah Anda Orang Kaya Senyap Yang Seterusnya?

Anda mungkin akan menjadi orang kaya senyap yang seterusnya. Maklumlah,berurusniaga di dapasaran saham tidak memerlukan anda menjadi seorang yang popular untuk memudahkan anda membuat jualan.

Ianya juga tidak memerlukan anda menjadi seorang pekerja yang cemerlang di pejabat untuk membolehkan anda mengaut keuntungan yang banyak di pasaran saham. Anda mungkin seorang eksekutif yang dilihat oleh bos anda sebagai seorang yang “sedang-sedang sahaja”.

Tetapi, apa nak dikisahkan? Yang penting, wang anda lebih banyak dari wang bos anda! Semuanya disebabkan kehandalan anda membuat pelaburan di pasaran saham.

Berapa Harga Ebook Ini?

Saya tidak mahu bercerita panjang.. beliau menetapkan harga ebook ini pada harga RM100 sahaja! (mungkin akan dinaikkan pada masa hadapan).Saya kira harga itu terlalu murah jika hendak dibandingkan dengan keuntungan yang bakal anda perolehi hasil daripada menggunakan “sistem” yang diajarkan di dalam ebook ini!.

Jika anda rasa RM100 terlalu besar dan amat merugikan anda, maka, bayangkan pula kerugian yang anda akan alami di sebabkan terbeli saham yang salah! Anda boleh kehilangan beribu-ribu ringgit hanya kerana membeli 1 saham yang tidak dianalisa dengan tepat.

Hanya RM100 Untuk Ilmu MENGGANDAKAN KEUNTUNGAN Anda di Pasaran Saham!
Klik Disini Segera untuk Mendapatkan Ebook Ini!

Bonus Hebat Untuk Anda!

Jika anda mendapatkan ebook “Sistem Saham” ini sekarang, beliau juga akan berikan anda beberapa buah bonus sampingan. Ianya adalah ebook-ebook yang banyak membantu beliau di dalam meneroka dunia pelaburan saham selama ini. Bukan 1.. tetapi 6 buah ebook hebat yang sangat memberikan inspirasi dan motivasi!

Think and Grow Rich oleh Napoleon Hill
Acres of Diamonds oleh Russell H. Conwell
The Magic Story oleh Frederick Van Rensselaer
The Way to Wealth oleh Benjamin Franklin
The Science of Getting Rich oleh Wallace D. Wattles
The Buffet Report oleh Professor John Price

DAPATKAN SEGERA!

Ebook ini telah diterbitkan pada pertama kali pada tahun 2010. Namun, pada tahun 2016 ini, ia telah dikemaskinikan dengan info yang lebih lengkap dan mantap. Ebook ini adalah setebal 182 mukasurat!

Show More
Back to top button