Bisnes

Cara Melabur Dalam Unit Amanah

Ketahui Teknik Memaksimakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah Anda Sehingga 3X Ganda Lebih Daripada Apa Yang Anda Perolehi Sekarang Ini!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Sahabat Pelabur…

Bilakah kali terakhir anda menyemak status dan penyata pelaburan unit amanah anda? Bilakah pula kali terakhir anda menghubungi agen pelaburan unit amanah anda dan bertanyakan kepadanya tentang pelaburan anda?

Jika ianya adalah 6 bulan yang lalu….. atau 1 tahun yang lalu.. maka, berkemungkinan besar, wang yang anda laburkan di dalam pelaburan unit amanah itu, tidak bekerja dengan keupayaannya yang maksimun. Sekaligus, memberikan anda kadar pulangan yang “biasa-biasa” sahaja…

Atau silap haribulan.. mungkin rugi pula!

Usah Bergantung Kepada Agen!

Ramai pelabur yang menyerahkan bulat-bulat wang pelaburan mereka kepada agen. Apa dana yang mahu dibeli? Bila masa dana mahu dibeli? Semuanya diserahkan kepada agen.

Tahukah anda?… Kebanyakkan agen unit amanah, tidak begitu peduli tentang pelaburan anda. Satu-satunya perkara yang sangat mereka ambil “peduli”.. ialah tentang komisyen mereka!

Tahukah anda?… Seringkali, agen akan menyajikan dana-dana yang tidak “perform” kepada bakal pelabur. Ini disebabkan, sebahagian daripada dana-dana tersebut memberikan komisen yang lebih tinggi berbanding dana-dana lain.

Tahukah anda?… Ramai agen yang hanya bergantung kepada brochure dan publikasi yang dibekalkan oleh syarikat unit trust mereka. Jadi segala keputusan dan pilihan yang diberikan oleh agen kepada anda kadangkala tidak tepat, maklumat yang sudah “expired”, “outdated” dan tidak memuaskan hati bakal pelanggan.

Jadi usah lagi bergantung harap 100% kepada agen anda lagi..

Maksimunkan Keuntungan Pelaburan
Unit Trust Anda!

Tahukah Anda? Potensi keuntungan melabur di dalam pelaburan unit trust sebenarnya, adalah sangat besar, malah ianya boleh memberikan pulangan keuntungan sehingga 3 KALI GANDA lebih banyak daripada pelaburan di ASB, EPF ataupun FIXED DEPOSIT

Terdapat 2 syarat untuk memperolehi keuntungan yang tinggi di dalam pelaburan unit trust. Iaitu..

  1. Melabur di dalam FUND YANG TERBAIK dari segi pulangan
  2. MASA YANG TEPAT untuk membeli atau menjual.

Kaedah memaksimunkan keuntungan ini, saya berikan nama sebagai “Kaedah MTS”. Ianya satu kaedah pelaburan yang sedikit unik tetapi terbukti berkesan.

Apa Itu Kaedah MTS?

Kaedah MTS adalah satu kaedah untuk menentukan “FUND YANG TERBAIK” dan juga “MASA YANG TEPAT” untuk melabur di dalam unit trust. Jika anda mampu menguasai 2 syarat ini, insyallah, keuntungan pelaburan anda akan menjadi berlipat kali ganda.

Apakah kaedah MTS ini? Apakah Fund yang terbaik untuk dipilih? Bilakah masa yang tepat untuk melabur? Bagaimana untuk melakukan kaedah MTS ini?

Semuanya telah ditulis dan muatkan di dalam ebook dibawah..

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda

Apakah Isi Kandungan & Manfaat Yang Terdapat Di Dalam Ebook Ini?

Menerusi ebook ini, anda akan didedahkan dengan…

  • Perbezaan & persamaan diantara pelaburan unit trust dan pasaran saham.
  • Bagaimana untuk menterjemah carta indeks pasaran saham bagi mengetahui arah sebenar pergerakkan pasaran saham samaada turun (downtrend) atau naik (uptrend) . Perkara ini sangat penting untuk menentukan masa yang sesuai untuk anda melabur di dalam unit trust.
  • Anda akan didedahkan dengan kaedah ringkas memilih dana saham terbaik yang sedang mengalami peningkatan yang memberangsangkan berbanding dana-dana yang lain .
  • Apakah kriteria-kriteria yang perlu dilihat dan dinilai sewaktu memilih dana pelaburan.
  • dan banyak lagi..

Siapa Penulis Ebook Ini?

Nama beliau Khairul Arifin Selamat, beliau telah berkecimpung di dalam pelaburan saham sejak tahun 2006 lagi. Selepas berjaya menjana keuntungan yang agak banyak di pasaran saham. Beliau telah menghasilkan sebuah ebook yang diberi judul “SistemSaham.com”. Ianya tentang teknik yang sistematik untuk melabur di pasaran saham dan sambutan terhadap ebook tersebut sangat menggalakkan.

Selepas itu, pada tahun 2009, beliau telah menceburkan diri pula di dalam bidang pelaburan Unit Amanah ( Ya! beliau juga masih aktif dalam pasaran saham). Beliau telah mendaftar sebagai salah seorang Agen Pelaburan Unit Amanah pada tahun tersebut.

Menggunakan kemahiran yang beliau miliki di dalam pelaburan saham, beliau telah membuat analisa pada dana-dana unit amanah yang ada, dan telah membuat pelaburan ke dalam dana yang terbaik mengikut analisa beliau.

Namun begitu, teknik pelaburan beliau di unit amanah adalah sedikit berbeza berbanding agen-agen pelaburan unit amanah yang lain.

Beliau telah menggunakan kaedah MTS untuk pelaburan beliau di Unit Amanah. Hasilnya, beliau telah berjaya meningkatkan hasil keuntungan saya. Dibawah adalah graf yang telah beliau rekodkan bagi pelaburan beliau di Unit Amanah.

Ianya 9% lebih tinggi jika dibandingkan dengan indeks pasaran saham pada tempoh yang sama.
Jadi, apa yang beliau tulis di dalam ebook ini bukanlah sebuah teori rekaan, ianya adalah teknik berkesan yang beliau sendiri gunakan untuk menggandakan kadar pulangan pelaburan unit amanah beliau, dan juga pelaburan unit amanah pelanggan-pelanggan beliau.

Berapakah Harga Ebook Ini?

Untuk sesebuah ebook yang berkaitan pelaburan, ia selalunya diletakkan pada harga yang tidak kurang daripada RM80. Ini kerana, ilmu yang terkandung di dalamnya, akan dapat memberikan pulangan beratus-ratus kali ganda kepada pembacanya. Oleh itu, harga ebook yang bernilai RM80 adalah sangat kecil nilainya berbanding pulangan yang akan diperolehi..

Tetapi bagi ebook “Rahsia Unit Trust” ini, ianya sedikit unik, harganya..

BUKAN RM80

BUKAN RM60

BUKAN RM50

Tetapi, hanya.. RM27 Sahaja!

Ini sememangnya tawaran yang sangat “hilang akal” dari saya. Beliau meletakkan harga ebook ini yang serendah ini adalah kerana beliau mahukan lebih ramai orang celik tentang pelaburan unit amanah ini yang sememangnya, mampu memberikan pulangan yang setanding, malah lebih hebat lagi, jika dilakukan dengan teknik yang betul.

Show More
Back to top button