Bisnes

Cara Dapatkan Free Shipping Di Shopee Dengan Betul

Nak jadi penjual shopee yang profesional ? Anda perlu mencipta kelainan dari kedai-kedai shopee yang lain ini kerana anda mempunyai pesaingan yang menjual barangan yang sama seperti anda.Buyer shopee akan mencari kedai yang menawarkan harga yang lebih jimat dan mempunyai prestasi yang sangat baik

Oleh itu, pada pendapat saya sekiranya anda ingin mendapat sales yang tinggi pastikan kedai anda mempunyai tawaran free shipping.Pasti buyer melekat di kedai shopee anda.

Ok sebelum saya nak ajar step by step macam mana nak apply free shipping, saya nak korang tahu dulu apa itu free shipping dan syarat-syarat yang di tetapkan oleh pihak shopee.

Free shipping merupakan kolaborasi antara syarikat Shopee dan kurier penghantaran seperti poslaju, J&T Express, Ninja Van dan DHL eCommerce dan City-Link Express dimana menawarkan cas penghantaran yang lebih rendah.

Sebelum memohon free shipping anda perlu menyediakan printer supaya memudahkan urusan pengeposan. Ini kerana selepas free shipping diluluskan sekiranya anda mempunyai order dari customer perlu print consigment note tersebut. Pastikan barang anda tidak melebihi 5kg bagi Poslaju dan tidak melebihi 3kg bagi J&T Express dan DHL eCommerce. Sekiranya melebihi jumlah kilogram yang ditetapkan anda sendiri yang akan menanggung kos tambahan penghantaran tersebut.

Free Shipping ada 2 kategori iaitu berbayar dan tidak berbayar.

Berbayar
Sekarang ni shopee ada buat 2 tarawan iaitu minimum RM10 dan RM40. Kedua-dua ini lebih kepada subsidi shopee untuk menanggung separuh kos penghantaran mengikut syarat- syarat yang telah ditetapkan.

Tidak Berbayar
Free Shipping RM15 anda tidak perlu menanggung sebarang kos dimana pihak shopee menanggung 100% kos penghantaran.

Bagaimana nak Aktifkan Free Shipping ?

Untuk aktifkan Free Shipping kurier Poslaju anda boleh daftar melalui link ini:
shopee.com.my/poslajusignup
Manakala bagi kurier lain hanya aktifkan Free Shipping di shopee seller centre.

Senangkan ? So kalau nak lagi masyuk saya galakkan anda dapatkan PANDUAN BERNIAGA DI SHOPEE sebab dalam ebook ni terdapat banyak tips yang berguna sehingga anda berjaya mencapai 5 6 angka dalam masa sebulan. Sila KLIK gambar dibawah

PANDUAN BERNIAGA DI SHOPEE

Show More
Back to top button