Bisnes

Cara Bagi Anak Minat Matematik

FOBIA ANAK TERHADAP MATEMATIK BAKAL LENYAP DENGAN KAEDAH REKREASI DAN FORMULA MATEMATIK RINGKAS…

Rahsia Dibongkar Cikgu Dua Beradik…

Salam bahagia,

Saya Cikgu Mohd. Fadli Salleh dan bersama saya, Dr. Salbiah Salleh. 

Dan kami nak kongsikan sesuatu yang mampu mengubah persepsi anak anda dari benci matematik kepada suka subjek istimewa ini. 

Apa yang perlu anda lakukan adalah baca apa yang bakal kami kongsikan dan bertindak dipenghujungnya. 

Antara kami berdua, gabungan lebih 30 tahun pengalaman mengajar subjek Matematik. Boleh kata, kami dah masak dengan masalah-masalah anak-anak lemah dalam subjek matematik.

Nak tahu apa yang menyebabkan mereka lemah dalam subjek tersebut?

FOBIA!

Murid fobia dengan Matematik kerana beranggapan Matematik susah. Apabila telah beranggapan sedemikian, maka mereka akan malas berusaha …

Dan dah mudah putus asa.

Kesan yang jelas kelihatan terhadap mereka adalah lemah melakukan congak dalam pengiraan Matematik. 

Murid juga tidak didedahkan dengan kelainan dalam kaedah Matematik kerana terikat dengan silibers dalam buku teks sahaja.

Sokongan dan galakan ibubapa sangat diperlukan untuk kejayaan anak-anak, supaya mereka menambah minat dan suka dengan Matematik.

Kita tidak lagi boleh berkira demi pendidikan anak-anak kita. Tahap pendidikanlah yang bakal mencorakkan siapa anak-anak kita dimasa akan datang.

“Anak Fobia Dengan Angka Besar …”

Kami berdua juga seperti anda, ibu bapa. Tidak lari dari masalah anak tak suka subjek matematik. Malah, anak-anak Dr. Salbiah Salleh sendiri juga fobia dengan nombor terutamanya nombor besar. 

Dan beliau ada berkongsi dengan saya, fobia anak terhadap matematik menyebabkan beliau mencari penyelesaian tebaik untuk memupuk minat mereka terhadap Matematik.

Tahukah anda, negara barat banyak memperkenalkan kaedah rekreasi matematik dan pelbagai formula ringkas kepada anak-anak mereka seawal usia 7 tahun?

Mereka tidak terikat dengan formula tradisional sahaja namun idea tersebut dikembangkan untuk membolehkan murid mempraktiskan dengan lebih mendalam sesuatu formula yang diperkenalkan.

Kami juga merasakan kebergantungan murid kepada kalkulator menyebabkan minda anak-anak menjadi jumud dan tidak boleh memahami konsep Matematik dengan lebih mendalam.

“Ini Cara Untuk Buat Anak Suka Matematik…”

Satu kajian menunjukkan, apabila cikgu-cikgu menggunakan aktiviti yang membuat pembelajaran menarik dan menyeronokkan, pelajar lebih bersedia untuk mengambil bahagian dan mengambil risiko.

Bersenang-senang sambil belajar juga membantu pelajar mengekalkan maklumat dengan lebih baik kerana proses itu menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan.

Nak tahu apa yang boleh anda buat untuk anak-anak sukakan matematik?

Saya, Mohd. Fadli Salleh merupakan seorang Guru Matematik sekolah rendah berpengalaman mengajar selama 14 tahun. Saya telah memenangi beberapa anugerah berprestij dan telah menghasilkan 3 ebook Matematik yang mendapat sambutan lebih dari 8,297 ibubapa.

Dr. Salbiah Salleh pula, Guru di SM Sains Pasir Puteh. Merupakan pemegang Ijazah Kedoktoran bidang Pengukuran dan Penilaian dan berpengalaman mengajar selama 16 tahun. Beliau juga berpengalaman membentangkan kertas kerja di dalam dan luar negara dan telah memenangi beberapa anugerah inovasi berprestij.

Kami berdua telah sepakat dan bergabung untuk menghasilkan satu ebook khas untuk membuatkan anak-anak kita minat Matematik dan menunjukkan Matematik itu sebenarnya sangat fun dan best!

Maka oleh hal demikian, memperkenalkan…

MARVEL MATHS

*Ini adalah produk digital dalam bentuk fail PDF. Anda boleh download dan cetak. Gambar adalah sekadar hiasan.

Marvel Maths ini adalah satu usaha gabungan kami berdua untuk membantu anak anda minat dengan subjek matematik.

E-book pertama yang menggabungkan kepakaran cikgu dua beradik membongkarkan 9 rekreasi Matematik iaitu formula mudah untuk menyelesaikan soalan Matematik, LENGKAP dengan RAKAMAN VIDEO untuk memudahkan anda terangkan kepada anak-anak. Kesannya,

✔️ Anak anda akan minat, fokus dan mampu menyelesaikan latihan soalan matematik dalam masa yang singkat 

✔️ Anak anda tidak lagi membenci matematik dan tidak lagi berasa fobia terhadap angka besar.

✔️Anda tidak perlu paksa mereka belajar dan anda akan terkejut melihat anak-anak itu sendiri beriya-iya hendak melakukan latihan yang disediakan.

“Apa Yang Akan Saya Dapat Cikgu?”

Ebook ini direka khas untuk menarik minat anak-anak dengan pelbagai teka-teki, magik, permainan dan modul-modul yang sangat menarik.

Anak-anak pasti tidak akan bosan kerana ia juga diiringi video penerangan dan pengajaran supaya anak-anak mudah faham dan mudah menyerap maklumat yang disampaikan.

Lengkap dengan 1000 latih tubi dan skema jawapan, anak anda pasti akan seronok melakukan setiap latihan yang disediakan. Pasti mereka nak buat lagi, dan lagi soalan demi soalan Matematik.

Sesuai untuk anak-anak sekolah rendah tahap 2. Ini 9 Formula Rekreasi Matematik yang bakal anda terima:

✔️ Modul 1 Formula Dama
✔️ Modul 2 Formula Daluluh
✔️ Modul 3 Formula Dalas
✔️ Modul 4 Formula Dalatus
✔️ Modul 5 Formula Daras
✔️ Modul 6 Formula Bama
✔️ Modul 7 Formula Tosong

✔️ Modul 8 Formula Tacah
✔️ Modul 9 Formula Datus
✔️ Modul Bonus Nombor Ajaib
✔️ Modul Latih Tubi

Setiap modul disediakan rakaman video penerangan dan pengajaran supaya anda juga dapat menerangkan kepada anak-anak bagaimana hendak menyelesaikan latih tubi.

“Cikgu, Berapa Harga MarvelMaths Ni?”

Sabar dulu. Sabar… Kami tahu anda dah tak sabar sangat dah Nak Dapatkan MarvelMaths.

Cuma kami nak beritahu harga asal terlebih dahulu supaya anda tahu nilai sebenar ebook yang kami tawarkan. 

Kalau Ikutkan Pecahan Di atas, Jumlah Harga Asal Adalah:

RM1200.00

Jumlah keseluruhannya adalah RM1200.00. Anda dapat 9 Modul + 1 Modul bonus, 1000 Latih Tubi beserta skema jawapan dan 9 Video Pengajaran + 1 Video Bonus. 

Kalau di ikutkan, ia jauh lebih murah berbanding dengan harga sesi tuisyen dirumah. 

“Saya Ada Satu Tawaran Istimewa Khas Untuk Anda…”

Anda boleh dapatkan MarvelMaths dalam satu pelaburan sekali seumur hidup dengan harga

RM149

Tapi Tunggu!

Sempena pelancaran sulung ebook gabungan Cikgu dua beradik ini, kami nak tawarkan harga yang betul-betul tak masuk akal. Anda boleh dapatkan MarvelMaths pada harga

RM80

Anak-anak lebih mudah untuk belajar apabila ia menarik dan menyeronokkan. Tidak ada cara lain yang lebih berkesan hendak memupuk minat terhadap Matematik. 

Mereka tidak boleh dipaksa kerana ia hanya mendatangkan kesan yang negatif. Minat itu perlu hadir secara semulajadi, barulah anak-anak akan lebih fokus dan mudah menghadam.

Kita sebagai ibubapa hanya perlu menyediakan satu laluan mudah untuk mereka ikut. 

Kami sebagai cikgu hanya menyediakan alatan yang anda boleh gunakan untuk membimbing anak-anak untuk masa depan yang cerah. Dapatkan MarvelMaths Sekarang!

Show More
Back to top button