Apakah Itu Ujian Psikometrik ???

Kongsikan

Ujian Psikometrik Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Terbahagi Kepada 2 Bahagian

2 Bahagian Ujian Psikometrik

  1. Psikometrik Ujian Online

    Ini adalah ujian khusus untuk GUGURKAN
    pemohon yang ramai dari seluruh Malaysia
    melalui permohonan SPA8i.
    Taraf penilaian adalah adalah SKEMA
    “nilaian positif” yang telah ditetapkan.
    Setiap jawapan ada “SKOR” tersendiri
    dan pada akhirnya calon ditapis
    daripada mereka yang mempunyai
    “SKOR” tinggi.
    Itu ja. Jadi tips penting untuk sukses
    dalam ujian ini adalah;
    “Tonjolkan nilai positif, sembunyikan
    yang negatif dalam diri”
    Ujian ini adalah computerized. Tak
    perlu argue pun dengan tips yang
    Tim Infokerjaya selalu kongsikan
    Pegang satu benda ja, GAGAL
    skor dalam ujian ni, tak sampai
    lah anda ke temuduga

  2. Psikometrik Temuduga

    Bahagian ni bila anda dah selesai
    part ujian online. Dalam situasi
    ini PENEMUDUGA akan korek
    karekter anda.
    Mereka ada skop penilaian PSIKOMETRIK
    yang sesuai dengan jawatan yang
    ditawarkan sebab ini adalah peringkat
    akhir sebelum anda dapat jawatan.
    Jadi penilaian ini lebih kepada
    “nilaian kreatif dan kritis”.
    Panjang nak cerita bab ni. Tapi
    yang paling penting jika anda dipanggil
    ke sesi UJIAN ONLINE, anda
    hanya perlu tinggikan SKOR pada
    “nilaian positif”

Jadi untuk ujian online ini, fokus
untuk SKOR MAKSIMUM pada
skala NILAIAN POSITIF.


Jika masih belum dapatkan rujukan
TERAS yang anda perlukan untuk
sukses UJIAN PSIKOMETRIK ini,
terus dapatkan di bawah