Bisnes

5 Tips Diet MUDAH & Menjimatkan Wang

Kini Anda Mampu Turunkan Berat Badan dengan Lebih MUDAH & BERKESAN – Hanya Dari Rumah Anda Sahaja Walaupun Anda Sentiasa Busy!

Ramai yang mahu kuruskan badan tapi mula rasa terbeban apabila membaca senarai wajib apa yang diperlukan untuk kuruskan badan..

Nak bersenam di gym, rasa malu dan segan selain kurang bersemangat bila tidak ada teman yang sanggup bantu temankan anda..

DAN nak start diet, rasa ianya agak rumit dan banyak memerlukan wang..

Ya, jika kita baca menu diet yang betul-betul berkesan untuk turunkan berat badan, antara item yang diperlukan ialah ikan salmon, beras perang, cornflake dan sebagainya.. Ini sememangnya memerlukan kos yang banyak dikala saat yang agak sukar ini.. Fuh, mahal rupanya kos nak kurus ni!

Sebenarnya untuk kurus, anda tak perlu pun untuk keluar duit yang banyak jika anda tahu mengenai BMI & BMR badan anda, berapa kg berat yang anda perlu turunkan untuk jadi lebih fit dan sihat SERTA tahu berapa banyak kalori harian yang perlu anda ambil setiap hari untuk dapatkan berat badan yang dimahukan itu..

Anda terlalu cepat give up bila lihat ada sesuatu halangan yang menyukarkan anda untuk kuruskan badan.. Sedangkan halangan tersebut boleh diatasi jika anda amalkan diet yang betul – yang sesuai dengan badan anda dengan makanan yang ada di rumah anda sahaja..

Berikut antara 5 tips diet yang mudah diikuti dan menjimatkan wang anda jika anda benar-benar serius mahu kuruskan badan:

1 – Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

2 – Makan banyak ikan termasuk ikan berminyak seperti sardin dan tenggiri selain ikan salmon dan trout kerana ia sumber protein yang baik.

3 – Berhenti mengambil makanan yang mempunyai banyak lemak tepu serta berhenti juga ambil minuman dan makanan yang bergula.

4 – Kurangkan garam dalam makanan – kalau boleh tidak lebih dari 6g setiap hari untuk orang dewasa.

5 – Banyakkan minum air kosong untuk mengelakkan rasa dahaga dan jangan sekali-kali tinggalkan sarapan pagi.

Inilah tips diet yang paling ringkas tetapi memberikan hasil yang sangat positif dengan penurunan berat badan anda.. Tak perlu pun nak keluarkan kos yang tinggi untuk memulakan diet yang sihat dan baik untuk kesihatan badan anda ini..

“Anda betul-betul nak turunkan berat badan dengan lebih pantas dan konsisten selain dari mengamalkan diet yang berkesan?”

Senang saja – anda perlu mula bersenam untuk membakar lemak-lemak yang ada di badan anda dengan lebih pantas.. Anda tidak perlu pun untuk daftar sertai Gym kerana anda sebenarnya boleh bersenam dari rumah anda sahaja.. Ia lebih selesa & menjimatkan kos anda!

Inilah antara rahsia bagaimana sahabat saya mampu turunkan berat badan sehingga 25kg dalam masa hanya 5 bulan dan badannya kekal fit sampai ke hari ini tanpa perlu belanjakan duit membayar kos yuran keahlian bulanan gym mahupun membeli sebarang ubat kurus.. Caranya terbukti lebih mudah dan berkesan selain selamat & menjimatkan masa dan wang anda..

Beliau turut kongsikan pengalaman cara beliau menguruskan badan dari A sampai Z dalam sebuah ebook yang bertajuk “Formula Kurus”.. Ebook ini telah berjaya membantu ramai pembaca menguruskan badan dengan cara yang lebih mudah, pantas dan berkesan tanpa perlu keluar rumah..

Antara ilmu yang bakal anda pelajari daripada ebook “Formula Kurus”..

  • Teknik MALAS bagaimana anda mampu kuruskan badan dengan lebih bijak, mudah & pantas tanpa sebarang supplement merbahaya.
  • Penerangan lengkap tentang cara SEBENAR mengira kadar kalori yang badan anda perlukan, BMR (Basal metabolic rate) dan kadar peratusan lemak dalam badan.
  • 5 faktor PENTING yang menjadi penentu dan pendorong kepada keberkesanan penurunan berat badan anda.
  • Formula diet MUDAH beserta pelan diet 14 hari yang terbukti berkesan menurunkan berat badan anda.
  • Formula senaman TERBAIK beserta cara senaman dilakukan yang mampu membantu anda membakar lemak dengan lebih cepat & menurunkan berat badan dengan lebih berkesan.
  • Amalan RAHSIA lengkap untuk kekal cantik & sihat menurut Islam.

Tiada lagi alasan untuk anda terus gemuk dan alami kemurungan serta hilang keyakinan diri terutama pada musim PKP ini kerana anda mampu kuruskan badan anda serta kekal fit & sihat dengan lebih mudah dan berkesan – tanpa sebarang kesan sampingan!

Jika selama ini anda rasakan kuruskan badan adalah sesuatu yang mustahil untuk anda, kini dengan mengamalkan ilmu dalam ebook “Formula Kurus” ini ianya pasti menjadi kenyataan.. Hidup anda akan berubah menjadi lebih yakin dan bersemangat serta ceria dan semakin sihat tanpa keluarkan sebarang kos mahal pun..

Jom pelajari sendiri cara SEBENAR untuk kuruskan badan dengan lebih mudah, pantas dan berkesan dengan klik sini

Show More
Back to top button