Bisnes

5 Sebab Gagal Subjek Matematik

LIMA SEBAB Kenapa anak kita lemah Matematik musim PDPR

  1. Mereka tak tumpu perhatian semasa guru mengajar. Tiada ulangan dah sebaik habis topik. Cikgu terus move on ke topik seterusnya sebab silibus padat.
  2. Anak tak fokus kerana belajar di rumah tak sama macam belajar bersemuka di sekolah.
  3. Kurang buat latih tubi. Matematik adalah tentang latih tubi.
  4. Tak join kelas PdPR.
  5. Bila mereka tak faham mereka tak tanya.
  6. Penerangan guru sukar difahami melalui medium online dan ibubapa tak faham juga nak terangkan kat anak-anak mengikut aras mereka.

Haaa, di sini pentingnya Modul Online Mathzier. Semua topik Cikgu Mohd Fadli Salleh ajar melalui video macam dalam kelas.

Boleh ulang tayang sampai betul-betul faham dan terus buat latihan dalam buku teks dan modul yang disediakan. Setiab bab ada 6-14 rakaman video pengajaran Cikgu Fadli sendiri.

Lebih 300 soalan kami bina sendiri berdasarkan buku teks tau. Siap ada skema jawapan lagi. Elok sangat untuk anak-anak belajar secara kendiri atau dibantu ibubapa di rumah.

Lengkap pula dengan Nota Padat yang boleh di print out kemudian letak kat meja study anak-anak. Boleh mereka baca dan fahamkan elok-elok.

Bab-bab dalam Mathzier semuanya berasaskan silibus terkini yang dipelajari di sekolah dan dibina berdasarkan buku teks tau.

Jadi mereka belajar di sekolah, pengukuhan pula melalui rakaman video pengajaran Cikgu Fadli, ada slide nota dan penerangan serta modul latih tubi Mathzier, InsyaAllah cepat faham.

Dapatkan segera dengan Klik Button di bawah

Show More
Back to top button